Al je pasjes op je smartphone met PassWallet

Door: Laura Kempenaar | 07 oktober 2019 10:52

Apps & Software

Je loyaltykaart van Etos, je boardingpass voor die vlucht naar Ibiza en dat ticket voor het concert van Slipknot: je kunt al deze codes en ‘bewijsstukken’ natuurlijk in je mail laten staan of als bestand downloaden op je telefoon, maar je kunt deze veel makkelijker allemaal bij elkaar bewaren in één app. Zo’n app is PassWallet.

Met PassWallet kun je op een Android-smartphone dus zowel tickets, boardingpasses als loyaliteitskaarten kwijt. Zo stuurt bijvoorbeeld theater De Meervaart in Amsterdam de tickets niet alleen als PDF-linkje mee na aankoop, maar er staan ook Wallet-bestanden bij. Dit zijn .pkpass-bestanden die je niet standaard op je mobiele telefoon kunt openen. Hiervoor heb je een app nodig als PassWallet.

Alle dikmakers in één app

Het is even wennen om de app te leren gebruiken, want deze is erg summier in informatie en wat minimalistisch qua uiterlijk, maar de techniek erachter is erg goed. Zo kun je steeds van elk pasje de voor- en de achterkant scannen, om zo de barcode om te zetten in een QR-code die kan worden gescand. Zo zet je je Gamma-pas, je Air Miles-kaart en meer van dat soort dikmakers van je portemonnee allemaal in één app. Je portemonnee of al je pasjes heb je niet altijd bij je, maar dat is in het geval van een telefoon vaak anders. Die heb je wel bij je.

Het voordeel aan PassWallet is dat het ook ondersteuning biedt aan bestanden die eigenlijk voor iPhone bedoeld zijn. Apple heeft namelijk Passbook, maar je kunt Passbook-bestanden gewoon openen in PassWallet. Toegegeven, het ziet er lang niet zo gelikt uit als in Passbook, maar alle informatie die je nodig hebt is wel op één plek verzameld. Het enige dat je hoeft te doen om een kaart toe te voegen, dat is de app openen en op de plus onderaan te tikken.

Passwallet
Passwallet
Passwallet

QR-codes

Links is een codescanner te vinden, waarmee je zowel QR-codes van tickets als streepjescodes van pasjes kunt scannen om op te slaan. Rechts zie je een klein telefoontje met een loep, want PassWallet kan ook je telefoon doorzoeken op deze codes en pasjes. Let op, hij zoekt alleen in bestanden, dus de supermarktapp met daarin je loyaliteitskaart zal hij daaruit niet destilleren.

Wil je door al je pasjes heenscrollen, dan selecteer je bij Levend alle passen. Je kun dan op de bovenkant tikken van een bepaald kaartje om het te openen, of om andere tickets te openen. Je kunt er hierbij ook voor kiezen om oude tickets te verwijderen of te archiveren. Delen is ook mogelijk, dus als je met een kennis naar een concert gaat en je besluit elkaar binnen te treffen, dan stuur je zijn of haar ticket gemakkelijk door.

Zou je een hele pdf sturen, dan heb je vaak alle tickets aan elkaar geplakt met het risico dat je hetzelfde ticket laat scannen. In PassWallet worden de tickets apart van elkaar getoond, waardoor je ze ook los van elkaar kunt delen. Erg handig.

PassWallet is er echt om je tickets bij elkaar te houden, en werkt verder niet als wachtwoord-manager. Deze app is er vooral als een soort virtuele portemonnee op je telefoon, zodat je geen steeds dikker wordende fysieke beurs bij je hoeft te dragen.

0 Reactie(s) op: Al je pasjes op je smartphone met PassWallet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.