Al je software bijwerken met Patch My PC

© PXimport

Al je software bijwerken met Patch My PC

Geplaatst: 11 maart 2015 - 09:33

Aangepast: 14 december 2022 - 15:43

Martin Gijzemijter

Hoe meer programma's je geïnstalleerd hebt, hoe meer werk het is om al die software up-to-date te houden. De kans is groot dat je dat nalaat, terwijl het juist zo belangrijk is. Gelukkig is er een eenvoudige methode.

Als je een functie hebt waarin je heel veel verantwoordelijkheden hebt, dan ga je zelf niet micro-managen, daar neem je gewoon een assistent voor. Waarom zou dat bij software anders zijn? Patch My Pc is de perfecte assistent voor het up-to-date houden van al je software en het is ook nog eens helemaal gratis. Je downloadt het programma via www.patchmypc.net/download.

 

© PXimport

Patch My PC is de perfecte assistent voor het bijgewerkt houden van je software.

Werken met Patch My PC

Je hoeft het programma niet eens te installeren, zodra je het .exe-bestand aanklikt, wordt het gestart. En dan zie je waarschijnlijk direct iets dat je niet bevalt, namelijk een flink aantal rode waarden. En rood betekent (zoals altijd) niet goed. Oftewel in dit geval betekent het dat het verouderde software betreft. Gelukkig kun je deze programma's heel eenvoudig bijwerken.

Ze staan automatisch al geselecteerd, het enige dat jij nog hoeft te doen is rechtsonder klikken op de optie Perform X Updates, waarbij X staat voor het aantal updates dat beschikbaar is. Je kunt deze handeling automatisch doen, bijvoorbeeld eens per week. Je kunt er echter ook voor kiezen om het programma automatisch je software te laten bijwerken. Dit doe je door in het tabblad Schedule aan te geven hoe vaak de scan uitgevoerd moet worden. In het tabblad Options kun je optioneel nog aangeven welke programma's niet bijgewerkt moeten worden (als je bijvoorbeeld vreest dat de nieste versies van Flash niet stabiel zijn).

 

© PXimport

Je kunt de scan automatisch laten uitvoeren, dat scheelt je weer een kopzorg.

Hoe dan ook, dit programma zal je een hoop tijd besparen en je computer een stuk veiliger houden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten