Al je sportvrienden onder één dak

Door: tessa-vermeulen | 06 mei 2012 12:56

Review

Ga je dit keer echt voor die marathon? Of ben je van plan iedere dag 50 situps te doen? Om gemotiveerd te blijven en in contact te komen met mensen die ook deze uitdagingen hebben is Tribesports ontwikkeld.

Er zijn ontzettend veel apps beschikbaar die ingaan op de onderwerpen sport en gezondheid. Ofwel wordt je gemotiveerd door een persoonlijke coach, zoals bij de applicatie RunCoach, of kan je het aantal verbrandde calorieën bekijken. Tribesports legt de nadruk op alle mogelijke sporten, zolang men maar doelen stelt. Allereerst moet je een account aanmaken, zodat je kan meepraten binnen de community. Onder 'activities' zijn alle berichten van de gebruikers zichtbaar. Er kan gemakkelijk worden deelgenomen aan het gesprek, waarbij je zowel een foto als een training kan toevoegen. Wil je een uitdaging aangaan, maar weet je nog niet precies wat? Laat je dan inspireren door gecreëerde uitdagingen van andere gebruikers. Daarnaast kan je je ook bij een 'tribe' aansluiten, wat eigenlijk een groep mensen is met dezelfde sport-interesse.

In principe is Tribesports geënt op het sociale aspect. Via 'users' kan je je vrienden volgen, top gebruikers bekijken en je eigen profiel aanmaken.

De app ziet er overzichtelijk uit, en biedt erg veel informatie. Daarnaast kan je gebruikers aanmoedigen en reacties achterlaten, zodat je ook echt gemotiveerd blijft. Hopelijk wordt ook de mogelijkheid tot e-commerce nog geïntegreerd in de app, zodat je ook direct sportmaterialen kan kopen, wat op de website al wel tot de mogelijkheden behoort.

Kortom

Uiteindelijk biedt Tribesports een interessant platform waar mensen die van sportieve uitdagingen houden samen worden gebracht. Met name het sociale aspect is het onderscheidende vermogen van de app. Momenteel is e-commerce nog geen optie, wellicht in de toekomst wel.

0 Reactie(s) op: Al je sportvrienden onder één dak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.