Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Albums delen op Facebook

Door: Martin Gijzemijter Martin | 07 oktober 2013 16:42

None
Apps & Software

Fotoalbums maken op Facebook is een handige manier om foto's op een geordende wijze weer te geven. Maar wat als je met meerdere personen deel uitmaakt van dezelfde gebeurtenis? Moet je dan drie albums aanmaken? Voorheen wel, maar sinds kort kun je albums delen.

Album maken

Het voordeel van een gedeeld album, is dat alle foto's maar één keer toegevoegd hoeven te worden en dat je op die manier ook snel de beschikking hebt over foto's die anderen hebben gemaakt van dezelfde gebeurtenis.

Dat bijdragen aan dezelfde fotocollectie kan echter alleen per album (je kunt dus niet zeggen dat iemand foto's aan al je albums mag toevoegen). Dit betekent dat je dus eerst een album aan zult moeten maken. Dat doe je door in Facebook te klikken op je profiel, Foto's en vervolgens bovenin op Album maken. Je dient dan een naam op te geven voor het album, eventueel een locatie van waar de foto's zijn gemaakt waarna je direct foto's kunt uploaden. Klik op Album maken om het album definitief aan te maken.

Je moet eerst een album maken voordat je deze kunt delen.

Album delen

Je hebt nu een album aangemaakt, maar op dit moment ben jij nog de enige die daar foto's aan kan toevoegen. Je kunt dat veranderen door het album te delen. Klik op je profiel en vervolgens op Foto's. Klik nu op het kopje Albums en daarna op het album dat je wilt delen. Linksboven verschijnt nu de optie Een gedeeld album maken. Wanneer je hierop klikt, kun je aangeven welke mensen foto's mogen uploaden naar het album.

Het mooie is dat, wanneer je al foto's hebt geupload en je daar mensen in hebt getagd, deze mensen automatisch geselecteerd zijn als bijdragers. En dat werkt fantastisch. Verwijder het vinkje als je niet wilt dat deze personen zelf ook mensen mogen toevoegen die foto's kunnen bijdragen aan het album. Klik vervolgens op Opslaan. De personen in kwestie hebben het album nu zelf ook in hun overzicht met albums staan en kunnen foto's nu eenvoudig uploaden.

Door bijdragers te selecteren kunnen zijn ook foto's uploaden naar het album.

3 Reacties op: Albums delen op Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 jaren, 6 maanden geleden
    uploaden leuk maar ook … downloaden ?????
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 2 jaren, 11 maanden geleden
    kan zoiets ook voor een 'community-pagina'? lukt me nog niet namelijk
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.
  • 1 jaar, 9 maanden geleden
    wij hebben dit inderdaad gedaan en als ik een foto toevoeg zien min vrienden een melding op hun tijdlijn. die van mijn partner niet. en vice versa idem dito. is dit op te lossen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.