Albums delen op Facebook

Door: Martin Gijzemijter Martin | 07 oktober 2013 16:10

Apps & Software

Fotoalbums maken op Facebook is een handige manier om foto's op een geordende wijze weer te geven. Maar wat als je met meerdere personen deel uitmaakt van dezelfde gebeurtenis? Moet je dan drie albums aanmaken? Voorheen wel, maar sinds kort kun je albums delen.

Album maken

Het voordeel van een gedeeld album, is dat alle foto's maar één keer toegevoegd hoeven te worden en dat je op die manier ook snel de beschikking hebt over foto's die anderen hebben gemaakt van dezelfde gebeurtenis.

Dat bijdragen aan dezelfde fotocollectie kan echter alleen per album (je kunt dus niet zeggen dat iemand foto's aan al je albums mag toevoegen). Dit betekent dat je dus eerst een album aan zult moeten maken. Dat doe je door in Facebook te klikken op je profiel, Foto's en vervolgens bovenin op Album maken. Je dient dan een naam op te geven voor het album, eventueel een locatie van waar de foto's zijn gemaakt waarna je direct foto's kunt uploaden. Klik op Album maken om het album definitief aan te maken.

Je moet eerst een album maken voordat je deze kunt delen.

Album delen

Je hebt nu een album aangemaakt, maar op dit moment ben jij nog de enige die daar foto's aan kan toevoegen. Je kunt dat veranderen door het album te delen. Klik op je profiel en vervolgens op Foto's. Klik nu op het kopje Albums en daarna op het album dat je wilt delen. Linksboven verschijnt nu de optie Een gedeeld album maken. Wanneer je hierop klikt, kun je aangeven welke mensen foto's mogen uploaden naar het album.

Het mooie is dat, wanneer je al foto's hebt geupload en je daar mensen in hebt getagd, deze mensen automatisch geselecteerd zijn als bijdragers. En dat werkt fantastisch. Verwijder het vinkje als je niet wilt dat deze personen zelf ook mensen mogen toevoegen die foto's kunnen bijdragen aan het album. Klik vervolgens op Opslaan. De personen in kwestie hebben het album nu zelf ook in hun overzicht met albums staan en kunnen foto's nu eenvoudig uploaden.

Door bijdragers te selecteren kunnen zijn ook foto's uploaden naar het album.