Alcohol 120%

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 04 augustus 2010 15:43

Apps & Software

Wanneer u de naam Alcohol 120% voor het eerst onder ogen krijgt, verwacht u waarschijnlijk niet dat het de naam van een programma betreft. Zeker niet dat het om een programmaatje gaat waarmee u virtuele schijven en schijfimages aanmaakt en beheert. Laat u echter niet misleiden door de vreemde titel, want de software is één van de prettigste in gebruik in zijn genre.

Met Alcohol 120% kunt u een virtueel schijfstation aanmaken, waardoor uw pc denkt over één tot maximaal zes extra dvd-romstation(s) te beschikken. Deze virtuele hardware ondersteunt zowel cd-rom-, dvd-rom- als blu-rayformaat. Ook kunt u van fysieke schijven een imagebestand maken in onder meer .iso- of .mdf-formaat. Handig bijvoorbeeld om back-ups te maken van cd’s of dvd’s, die u kunt bewaren op een harde schijf en kunt laden zonder tussenkomst van een fysieke schijfje. Vooral bij netbooks - die niet beschikken over een dvd-romstation - kunt u dankzij Alcohol 120% toch makkelijk software installeren.

De extra virtuele schijfstations worden in Deze Computer aangegeven als BD-romstations.

De imagebestanden kunt u ook beheren, met de Xtra Wizard voegt u bestanden toe, of verwijdert u bestanden uit een image. Het kan ook andersom: images kunnen makkelijk weer op een schijf gebrand worden. Een hele opluchting als bijvoorbeeld de originele schijfjes verloren zijn gegaan.

Versie 2.01.1820 heeft niet bijzonder veel nieuwe functies gekregen in vergelijking met de oudere versies. Versie 2 bevat vooral bugfixes, een automatische veiligheidsscanner en mapbeheer, maar wat het meest in het oog springt, is de toevoeging van de Audio Converter, waarmee u audiobestanden van een (virtuele) cd kunt rippen. Helaas is deze mogelijkheid nog beperkt tot .mp3-bestanden. Eigenlijk zijn veel toevoegingen niet echt nodig. De interface is duidelijk, overzichtelijk en bovendien prettig in gebruik. Images zijn makkelijk aan te maken in duidelijke interfaces en in het hoofdscherm kunt u met twee muisklikken een image laden.

De vele beschikbare wizards helpen u makkelijk op weg met Alcohol 120%.

Alcohol 120% procent is beschikbaar als proefversie voor vijftien dagen. Hierbij geeft het opstartscherm de melding dat u nog niet geregistreerd hebt, wat een paar seconden extra geduld vereist. Ook is er een gratis versie: Alcohol 52%. Deze lightversie is zeker ook het overwegen waard. Het grootste gemis aan de Alcohol 52%-variant is echter dat de brandfunctie ontbreekt.

Alcohol 120% 2.01.1820

Prijs € 39,-

Taal Engels

Download 10 MB

Proefversie 15 dagen

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 32 MB geheugen, 10 GB harde-schijfruimte

Maker Alcohol Software

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel mogelijkheden

Overzichtelijke interface

Veel gebruik van wizards

Minpunten

Audio Converter is wat beperkt

Niet bijzonder veel extra’s vergeleken met gratis versie

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: Alcohol 120%

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.