All My Movies 6.4

Door: Maikel Dijkhuizen | 15 juni 2011 11:31

Apps & Software

Als u over veel films beschikt, loont het de moeite om uw collectie te catalogiseren. Dankzij All My Movies hoeft u zich nooit meer af te vragen of u die thriller of documentaire al hebt gezien. U spiekt dan simpelweg even in de database. Handig is dat u zowel fysieke schijfjes als bestanden op uw harde schijf aan het overzicht toevoegt.

All My Movies is een databaseprogramma waarin u snel films en bijbehorende informatie opslaat. U voegt handmatig filmbestanden toe aan het overzicht. Als alternatief laat u de harde schijf scannen op de aanwezigheid van films, waarna de software aanvullende gegevens uit online databases haalt. Onder meer IMDb, Amazon en MovieMeter worden ondersteund. Dankzij MovieMeter bewaart u ook Nederlandse films met de juiste informatie en dvd-covers. Prettig is dat u filmbestanden direct vanuit All My Movies met uw favoriete mediaspeler opstart. Ook gekochte blu-rays en dvd’s voegt u toe door de filmtitel in te voeren. Als u een dvd of blu-ray in het optische station van uw pc stopt, kunt u de filminformatie uitlezen. Overigens is dat niet aan te raden, want dit proces duurt erg lang en u loopt risico dat het programma vastloopt. Daarnaast zou u de gegevens kunnen invoeren aan de hand van de streepjescode, ware het niet dat in de praktijk blijkt dat veel films op deze wijze onvindbaar zijn.

Naast bekende Hollywoodproducties detecteert All My Movies ook probleemloos films van Europese bodem.

De informatie van films is zeer uitgebreid. Zo leest u een (Nederlandstalige) samenvatting en ziet u precies welke acteurs er meedoen. Desgewenst voegt u eigen velden met gegevens toe. Leuk is dat u aanvullende informatie over acteurs kunt opzoeken. Zo ontdekt u bijvoorbeeld in welke films een acteur nog meer meespeelt. De zoekopties zijn erg uitgebreid. U zoekt onder andere op regisseur, jaartal, land, acteur en mediatype. Nuttig is dat u nauwkeurig kunt bijhouden aan wie u dvd’s uitleent en welke films u al hebt gezien. Verder kunt u screenshots in de database bewaren of gegevens exporteren naar pdf, Excel of HTML. U verandert eenvoudig de vormgeving van het programma met behulp van zes verschillende skins. Er is een handjevol plug-ins beschikbaar, maar baanbrekende functies hoeft u niet te verwachten. Samenvattend is All My Movies een prima applicatie om uw filmverzameling te organiseren, hoewel de prijs voor een eenvoudige databasetool wat aan de hoge kant is.

All My Movies 6.4

Prijs $ 44,95 (circa € 31,-)

Taal Nederlands

Download 11,4 MB

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Bolide Software

Oordeel 7/10

Pluspunten

Snel films toevoegen

Ondersteuning voor diverse online databases

Uitgebreide zoekopties

Minpunten

Schijfjes uitlezen werkt niet goed

Via barcode films vaak onvindbaar

Veiligheid

Let op: 1 van 42 virusscanners ziet iets verdachts in het installatiebestand. Maar aangezien het er maar één is, vermoeden we dat er sprake is van een fout-positief (oftewel een vals-positief). Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details.

0 Reactie(s) op: All My Movies 6.4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.