Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

AllDup 3.3.14

Door: Martin Gijzemijter Martin | 11 juli 2011 15:03

Apps & Software

AllDup gaat voor u op zoek naar dubbele bestanden op de harde schijf, zodat u ruimte kunt vrijmaken die wordt verspild. U kunt daarbij aangeven of u wilt zoeken op naam, extensie, inhoud (bij deze optie wordt het bestand op byte-niveau vergeleken) en nog veel meer.

U krijgt ruime mogelijkheden voor het uitsluiten van allerlei bestanden, bijvoorbeeld of gecomprimeerde bestanden (zip en rar) ook moeten worden doorzocht. Het aantal opties en criteria is gigantisch en daar schuilt ook meteen het 'gevaar'. AllDup toont bij een brede selectie namelijk ook gewoon systeembestanden, zonder te waarschuwen dat dit essentiële bestanden kunnen zijn. Door deze duplicaten te verwijderen, kunt u Windows behoorlijk om de zeep helpen.

De filtering is krachtig, maar indien te breed ingesteld, worden er ook systeembestanden getoond.

Weet u echter wat u doet, dan is AllDup een reuze handig en efficiënt programma. Dat heeft niet zozeer te maken met hoe het zoekt, maar vooral met wat u na het zoeken kunt doen. U kunt namelijk op zeer handige wijze sorteren, door bijvoorbeeld met één klik alle bestanden op een bepaalde schijf te selecteren of alleen bestanden met een bepaalde extensie te selecteren. Immers, dubbele mp3's of videobestanden verwijderen, brengt weinig risico met zich mee en die kunt u er in één keer uitpikken. Ook kunt u de gevonden bestanden automatisch hernoemen, in een bepaalde map plaatsen, verwijderen enzovoort.

Gevonden duplicaten kunt u heel eenvoudig verwerken en zelfs automatisch hernoemen.

AllDup is enorm uitgebreid, dat is een voordeel en een nadeel. U kunt er zeer specifiek mee filteren en zo snel grote hoeveelheden dubbele bestanden verwijderen, maar het vereist flink wat oefening om het programma naar uw hand te zetten. Tijd die u ook had kunnen gebruiken om handmatig wat bestanden weg te halen. Vooral handig als u vaak veel duplicaten hebt.

AllDup 3.3.14

Freeware

Taal Engels

Download 3,19 MB

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/7

Systeemeisen 3,48 MB harde-schijfruimte

Maker Michael Thummerer

Oordeel 7/10

Pluspunten

Zeer uitgebreide en krachtige zoekfunctie

Efficiënte verwerking van gevonden bestanden

Ook gecomprimeerde bestanden doorzoeken

Minpunten

Complex om helemaal onder de knie te krijgen

Geen onderscheid tussen gewone en mogelijk essentiële bestanden

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

1 Reacties op: AllDup 3.3.14

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 jaren, 7 maanden geleden
    Ik heb dit programma om dubbele foto's in mijn collectie te vinden. Het programma is goed, maar traag. Gebruik daarom Duplicate Remover Free http://manyprog.com. Functionele het is klein, maar het werkt snel.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.