Alle belangrijke codes veilig versleuteld opgeslagen

© CIDimport

Alle belangrijke codes veilig versleuteld opgeslagen

Geplaatst: 5 maart 2012 - 12:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie ID.nl

Nu we steeds meer zaken online regelen, krijg je steeds meer wachtwoorden en pincode's om te onthouden. Nu kun je natuurlijk overal hetzelfde wachtwoord gebruiken, maar dat is vanuit veiligheids-oogpunt niet echt aan te raden. Gelukkig zijn er apps die je helpen om je wachtwoorden op een veilige manier op te slaan. Flexafe is er zo een.

In Flexafe kun je meerdere digitale kluizen aanmaken. Ideaal voor meerdere gebruikers op bijvoorbeeld een iPad. Binnen een kluis kun je allerlei naast je wachtwoorden, pincodes en creditcard nummers nog veel meer opslaan. Zo kun je verjaardagen, softwarelicenties en boodschappenlijstjes opslaan, maar ook info over je favoriete restaurant. Wat hiervan het nut is, is niet helemaal duidelijk.

Je gegevens kun je versleuteld opslaan in je Dropbox-account. Zo kun je gemakkelijk op meerdere apparaten bij je gegevens. De bediening in de app is vrij eenvoudig en de interface werkt prettig.

Kortom

Flexafe is erg handig om alle belangrijke wachtwoorden, pincodes, licenties en veel meer in op te slaan. Je gegevens worden versleuteld opgeslagen in je Dropbox-account, waardoor je op zowel de iPhone en iPad bij je gegevens kunt. Vergeet niet het hoofdwachtwoord van de app, want dan is de app, ironisch genoeg, waardeloos.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten