Alle sociale media op een rijtje met Digi.me

Door: dirk-schoofs | 04 september 2018 10:54

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Heb je een groot online sociaal leven, dan kan het lastig zijn het overzicht daarover te behouden. Je hebt bijvoorbeeld een account bij Facebook, deelt afspeellijsten met vrienden via Spotify, slaat pins op Pinterest op, deelt foto’s op Instagram en geeft af toe je ongezouten mening op Twitter. Hoe mooi zou het zijn wanneer je al die sociale netwerken kunt bundelen waardoor je één overzichtelijke ‘social stream’ krijgt? Digi.me verenigt je digitale sociale leven en maakt bovendien een reservekopie van al die informatie op je persoonlijke cloudopslagplaats.

Tip 01: Mobiel en desktop

Digi.me werkt met zowel mobiele als desktoptoepassingen. Het is de bedoeling dat je de tool zowel op je computer als op je mobiele toestellen gebruikt. Download de apps voor iOS, Android, Windows of macOS. Eerst moet je aangeven bij welke clouddienst (Dropbox of Google Drive) je jouw persoonlijke digi.me-bibliotheek wilt opslaan zodat al je gegevens beschikbaar blijven op alle toestellen die je met dit account verbindt. Digi.me werkt namelijk zonder centrale cloudopslagserver die in een land opgesteld staat waarvan je de privacyregels niet kent.

Geef allereerst aan bij welke clouddienst je je digi.me-bibliotheek wilt opslaan

Tip 02: Sociale netwerken

Vervolgens geef je een inlognaam en een wachtwoord op. Heb je het digi.me-account met je laptop aangemaakt en wil je daarna een ander toestel, bijvoorbeeld je smartphone, aan dezelfde bibliotheek koppelen, gebruik dan de knop onderaan: I already have a library. Verbind daarna de app op dat apparaat met dezelfde bibliotheek op Dropbox of Google Drive. Vervolgens vraagt digi.me welke sociale netwerkdiensten je graag wilt bundelen. Nadat je toegang hebt verleend tot deze socialmedia-sites scant de app deze netwerkaccounts en synchroniseert hij de gegevens. Vanaf dat moment kun je op ieder aangesloten toestel de tijdlijnen van al je social media op één plek bekijken.

Tip 02 Bij ieder volgend toestel dat je met digi.me verbindt, geef je aan dat je al een bibliotheek hebt.

Lokale bibliotheek

Het feit dat deze software geen gegevens op een digi.me-server bewaart, is juist een voordeel. Je hoeft je daardoor van die kant geen zorgen te maken over je privacy. Maar waar wordt die bibliotheek dan precies opgeslagen? Wanneer je met een Dropbox-account werkt, vind je in je lokale Dropbox-map een submap met de naam Apps, waarin de map ‘digi.me’ zit. Aan het pictogram van de map zie je dat het om een gedeelde map gaat, hierin zit het Library-bestand. Het is onmogelijk de inhoud van de bibliotheek zonder de app digi.me te bekijken, want de lokale bibliotheek is versleuteld.

Tip 03: Sociaal plakboek

Nadat digi.me je sociale leven heeft gescand, verschijnen alle gegevens in tegels waardoor de bibliotheek op een enorm sociaal plakboek lijkt. De tool ordent onmiddellijk alle gegevens en sorteert ze op tijd of sociaal medium. Het bladeren door het plakboek verschilt naargelang het gaat om de mobiele app of de desktopapplicatie. Via de drie puntjes rechtsboven sorteer je de tegels op datum, oplopend of aflopend. Ondertussen kun je bovenin instellen wat je wilt zien: alleen foto’s, alleen teksten of alle posts.

Tip 03 Je complete sociale leven wordt geordend in tegeltjes.

0 Reactie(s) op: Alle sociale media op een rijtje met Digi.me

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.