Alle sociale media op een rijtje met Digi.me

Door: dirk-schoofs | 04 september 2018 10:54

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Tip 04: Instellingen

Via je profielfoto linksboven kom je bij de lijst met sociale media waar je lid van bent. Ga je met de muisaanwijzer over een account, dan verschijnt er aan de rechterkant een rood kruisje en kun je dit account alsnog verwijderen uit digi.me. Via de knop Connect Another kun je juist meer accounts aan het overzicht toevoegen. Verder zie je onder Settings een knop om de app te versleutelen. Alleen met het digi.me-wachtwoord kun je het overzicht dan weer tevoorschijn halen. Dit biedt bescherming tegen bijvoorbeeld nieuwsgierige huisgenoten die in je sociale media willen neuzen terwijl je even weg bent. Klik je op de knop Start over dan kun je de bibliotheek van het betreffende toestel verwijderen of je kunt een connectie maken met een andere bibliotheek.

Tip 04 Je hebt de keuze: wil je de bibliotheek verwijderen of wil je alleen maar de verbinding met de huidige bibliotheek verbreken?
Versleutel digi.me zodat nieuwsgierige aagjes niet zomaar in je social media kunnen snuffelen

Tip 05: Tile management

Klik je via de drie puntjes rechtsboven op Tile Management dan zie je onder Added tiles de sociale media en andere tegels waaruit op dat moment je overzicht bestaat. Daaronder staan de slimme tegels die zelf naar inhoud kunnen zoeken en die je eventueel aan je overzicht kunt toevoegen. Wil bijvoorbeeld snel kunnen zien wie er op de diverse sociale media commentaar heeft gegeven op je posts, dan voeg je uit de groep Recommended de tegel Who comments most toe. Wanneer je in het overzicht op deze tegel klikt, verschijnt er een lijst met alle contacten die ooit hebben gereageerd, inclusief hun profielfoto’s.

Tip 05 Je kunt zelf slimme tegels toevoegen en verwijderen.

Tip 06: Zoeken

De zoekfunctie werkt met filters die je met elkaar kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je alleen Facebook-posts wilt zien van een periode van zeven dagen. De resultaten van de zoekopdracht bewaar je door ze van een ster te voorzien en een naam te geven. Verder kun je de zoekfunctie nog meer personaliseren met Quick Filter-tegels die sluipweggetjes vormen naar de inhoud van jouw digi.me. Deze zoekfunctie werkt als aanvulling op de slimme tegels.

Tip 06 Met de zoekfunctie kun je gelukkig de inhoud van je social stream een beetje behapbaar maken.

Back-up

Het product digi.me heette voorheen SocialSafe, omdat het oorspronkelijk bedoeld was om je online sociale leven te bundelen en daarvan reservekopieën te maken. Slechts heel weinig mensen maken tenslotte een back-up van hun gegevens op sociale media. Zou je het dan niet jammer vinden als je op een dag waardevolle foto’s, leuke opmerkingen, shares en tags zou verliezen? De digi.me-bibliotheek is meteen een back-up van je tijdlijn van Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google Plus enz.

Tip 07: Ambitieus

Digi.me werkt aan de volgende stap en wil zich ontwikkelen tot een platform waar de gebruiker op een veilige manier persoonlijke gegevens kan uitwisselen met financiële en gezondheidsinstanties. Zo willen ze ernaartoe werken dat je bijvoorbeeld je financiële transacties van de afgelopen maand in je persoonlijke cloudbibliotheek kunt raadplegen. Er lopen ondertussen verschillende testprojecten, waaronder een landelijk project in IJsland. Dat is de reden waarom er onder je profielfoto een knop zit, Select a medical source, hiermee kunnen IJslandse gebruikers toegang krijgen tot hun medisch dossier.

Tip 07 Ondertussen lopen er experimenten met bijvoorbeeld Iceland Health om gezondheidsgegevens in de digi.me-bibliotheek op te slaan.

0 Reactie(s) op: Alle sociale media op een rijtje met Digi.me

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.