Alle tennistoernooien in één app

Door: | 16 december 2011 09:12

Apps & Software

Om de resultaten van gespeelde tennistoernooien in te kunnen zien, of te zien welke toernooien er binnenkort plaats zullen vinden, is er de Tennis-app van Toernooi.nl.

Het uiterlijk van de app is op het eerste gezicht niet erg gepolijst. De logo's zijn grof, de beeldvulling is niet altijd optimaal en bij de zoekfunctie staat de tekst door een knop heen. Ook de incidentele typfout komt de professionaliteit niet ten goede.

Puur kijkend naar de inhoud is de app echter wel redelijk in orde. Als je het toernooi naar keuze hebt gevonden, dan kan je de gespeelde wedstrijden per datum bekijken, de speelschema's per categorie (in poulevorm of als afvalschema), de uiteindelijke plaatsing per categorie of enkel de winnaars. Ook is het mogelijk individuele spelers te volgen en te zien hoe deze gepresteerd hebben bij de door hen gespeelde toernooien. Tenslotte kan je de contactinformatie van de club zien, als deze tenminste is ingevuld.

Op de informatie van de spelers na, lijkt het grootste deel van de beschikbare informatie door de clubs zelf (niet) te worden ingevuld. Hierdoor is de informatie niet overal volledig en oogt ook de informatie uit de app niet als onderdeel van één strak geheel. Ook toekomstige toernooien worden niet onderscheiden van al gespeelde toernooien en inschrijven voor toekomstige toernooien behoort helaas niet tot de opties.

Kortom

Deze ietwat rommelig ogende app doet wat je verwacht: hij geeft met name informatie omtrent gespeelde toernooien. Voor toekomstige toernooien is de informatie magerder en het nut minder duidelijk. Aan het uiterlijk en de volledigheid van de informatie kan nog een hoop gedaan worden. Alles bij elkaar genomen, inclusief de hoge aankoopprijs, scoort de app daardoor nog geen voldoende.