Allerlei aspecten uit andere spellen tot een nieuw interessant concept

Door: | 02 september 2011 10:09

Apps & Software

Die vieze kleine grijze beestjes die snel wegschieten in een scheurtje tussen je badkamertegels. Wie had ooit gedacht dat ze een inspiratiebron zouden kunnen vormen voor een kleurrijk iPhone- spelletje.

Silverfish valt in de categorie spellen die erg doen denken aan Snake. Niet alleen door de vergelijkbare besturing, maar ook doordat je in beide een creepy crawler met een onverzadigbare honger speelt. De standaard besturing bestaat simpelweg uit het bewegen van je vinger over het scherm in de juiste richting zodat je zilvervisje volgt. Het is mogelijk om de besturing om te zetten naar een D-pad. Beide controls kunnen ook nog een beetje getweakt worden.

POW-meter

Anders dan in Snake is het hier niet je eigen staart of de rand van het scherm die je te vrezen hebt, maar een horde ander ongedierte. Je moet met je visje proberen om de andere creaturen te ontwijken en power pods te pakken die wanneer je ze opeet alle vijanden in de omgeving vernietigen. De power pods laten de POW-meter van je visje stijgen en wanneer die zijn maximum bereikt, draaien de rollen even om en kun jij de vijanden opeten. Naast power pods laten dode vijanden ook nog protons vallen die ervoor zorgen dat de score multiplier omhoog gaat.

One hit one kill

Er zijn in totaal vier varianten van Silverfish die je kunt spelen: reaper, onslaught, scavenger en haste. Deze varianten onderscheiden zich door een aantal verschillen in de spelregels die vooral te maken hebben met het aantal levens dat je krijgt aan het begin en de POW-meter. Meestal is het dodelijk voor je als je POW-meter leeg is. Soms loopt je POW vanzelf langzaam leeg (haste en scavenger) en soms alleen als je een vijand raakt (reaper).

Kortom

Silverfish weet aspecten uit allerlei andere spellen (Snake, Pac-Man, Geometry Wars) tot een nieuw interessant concept te combineren en is zijn geld waard. Een goede titel om steeds eventjes tussendoor te spelen. Er zijn veel van dit soort spellen voor de iPhone, maar als je er nog één zoekt, of een fan bent van dit soort games, dan is Silverfish zeker een aanrader.