Alles behalve een kleurenblindheid test

© CIDimport

Alles behalve een kleurenblindheid test

Geplaatst: 2 september 2011 - 09:21

Aangepast: 16 november 2022 - 09:27

Redactie ID.nl

Het overvolle puzzelgenre blijft ons keer op keer verbazen. Je zou denken dat mensen op een gegeven moment geen goede ideeën meer over hebben, maar zo af en toe verschijnt er een iPhone-game als Colorblind ons gewoonweg van onze stoel blaast.

Het doel in Colorblind is om korte gekleurde papierstrookjes zo te vouwen dat ze over de rondjes komen te liggen die dezelfde kleur hebben als het papierstrookje. Dat klinkt bijzonder simpel - en dat is het ook in het begin - maar het spel wordt steeds complexer, vooral als jij je realiseert dat de strookjes papier elkaar niet altijd kunnen kruisen. Daar moet dus rekening mee worden gehouden bij het vouwen.

Goed ontworpen

Colorblind is een van die spellen die zo goed ontworpen is dat het gewoon geen handleiding nodig heeft. De eerste levels zijn zeer eenvoudig en het basisconcept wordt op een geleidelijke manier geïntroduceerd. De ontwikkelaar respecteert zijn 'klanten' genoeg om hen de problemen zelf te laten oplossen en dat lukte ons ook na een tijdlang te hebben nagedacht. We beweren niet dat Colorblind een revolutionair gameconcept js binnen het puzzelgenre, maar het is goed om te zien dat het spel op een frisse manier iets nieuws probeert te doen en daarin slaagt.

Kortom

Colorblind is een vernieuwend puzzelspel voor de iPhone met een fantastische visuele stijl en een aantal ongelooflijk verslavende (en verbijsterende) gameplayelementen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten