Alles-in-één?

Door: ringo-van-dorst | 14 december 2011 09:05

Apps & Software

Writer's Studio prijst zich aan als alles wat je nodig hebt om een elektronisch boek te maken. We zullen deze app eens aan de tand voelen en evalueren of deze meer biedt dan alleen kwantiteit.

Uiteraard vind je tekstinvoer (via tekstvakken), maar daarnaast hebben de makers zoveel mogelijk bijzaken uit de kast getrokken: je kunt vrijwel alles doen wat MS Paint ook kan, maar ook clipart toevoegen, in verschillende lagen werken, achtergrondtekst typen, tekst-to-speech tekst invoeren, zelfingesproken tekst invoeren, muziekinstrumenten bespelen, achtergronden kiezen en op tig manieren je eindresultaat opslaan, delen of publiceren, als illustratie, film of PDF.

Deze hoeveelheid mogelijkheden klinkt op zich geweldig. Het is ook leuk dat je met deze app, als je in een creatieve bui bent, een behoorlijk divers, met multimedia gevuld boekje zou kunnen maken. Maar toch ontbreekt het deze app aan één heel belangrijk aspect: kwaliteit. Het eindresultaat ziet er gewoon, net als de app zelf, bedroevend uit op een iPhone of iPod Touch. Ook is het een gefriemel om de kleine knoppen te bedienen en precies voor elkaar te krijgen wat je in gedachten hebt.

Zelfs als je het eindresultaat exporteert naar PDF en op een PC of Mac bekijkt, zijn de pixels bijna te tellen. Een resolutie-upgrade is hier geen overbodige luxe.

Kortom

De app had de helft van de functionaliteit achterwege kunnen laten en dan toch met een beter eindresultaat op de proppen kunnen komen: De gebruiksinterface is erg klein voor iPhone of iPod Touch en had groter gekund. De resolutie had opgekrikt kunnen worden voor een professioneler uiterlijk. Het is jammer dat de makers zo veel hebben willen bijvoegen, dat ze vergeten zijn het geheel af te werken.

0 Reactie(s) op: Alles-in-één?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.