Alles over Apple TV+

Door: Justin Doornekamp | 18 april 2019 17:22

Blog

Apple heeft eindelijk officieel zijn eigen streamingdienst aangekondigd, genaamd Apple TV+. Dit moet je erover weten.

Op de nieuwe streamingdienst krijg je series en films te zien die Apple zelf heeft maakt. Daarvoor trok het bedrijf al enkele grote namen aan, waaronder regisseurs Steven Spielberg en J.J. Abrams, maar ook actrices Octavia Spencer en Reese Witherspoon. Volgens Apple draait het allemaal om het vertellen van verhalen.

Aanbod Apple TV+

Over het volledige aanbod van Apple TV+ is weinig bekend, maar er zijn al wel wat originele films en series aangekondigd. Denk aan Amazing Stories, een bovennatuurlijke serie uit de jaren tachtig die Spielberg nieuw leven in gaat blazen, en The Morning Show met Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. De regisseur van The Hunger Games, Francis Lawrence, gaat bovendien samen met Peaky Blinders-bedenker Steven Knight voor Apple de futuristische serie See maken. De Nederlandse actrice Sylvia Hoeks speelt hier een rol in.

Door alleen eigen (regio gebonden) series en films aan te bieden, houdt Apple er een andere strategie op na dan Netflix, dat ook content van andere productiehuizen aanbiedt. Toch lijken beide partijen vooralsnog niet bereid om samen te werken (terwijl daar wel wat voor te zeggen valt).

Wel komt er Apple TV Channels, waarmee je alle betaalzenders en streamingdiensten bij elkaar hebt. Hier vind je het aanbod terug van partijen als HBO, CBS en Starz, maar helaas niet van Netflix of Amazon Prime. Channels komt in mei van dit jaar beschikbaar in honderd landen, waaronder vermoedelijk Nederland. De vraag blijft alleen hoeveel aanbieders terug te vinden zijn als kanaal. Apple heeft vooral contact met veel Amerikaanse partijen. Het is dus lang niet zeker dat je in mei kunt kijken naar Game of Thrones van HBO.

Apple TV+ is het antwoord op Netflix.

Niet alleen voor apparaten van Apple

Je kunt Apple TV+ gebruiken via een app op je iPhone, iPad, Apple TV en je Mac, maar je hoeft geen Apple-apparaat te hebben om de streamingdienst te kunnen gebruiken. TV+ kun je als app straks ook downloaden op televisies van onder meer Samsung, LG en Vizio.

Over de prijs van een abonnement is nog niets bekend.

0 Reactie(s) op: Alles over Apple TV+

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.