Alles over de Google Maps Local Guides

Door: Laura Kempenaar | 04 mei 2019 17:17

Google Maps local guides
How To

Google Maps is erg handig om te gebruiken voor navigatie, maar ook voor bedrijven om te laten zien waar ze gelokaliseerd zijn. Om echter alles accuraat te houden, nodigt Google de hele wereld uit om daarbij te helpen. Je kunt namelijk een zogeheten Local Guide worden, waarbij je foto’s deelt, reviews schrijft en vragen beantwoordt om anderen te helpen keuzes maken over waar naartoe te gaan.

Je kunt natuurlijk naar TheFork of TripAdvisor gaan om te zien of een bepaald restaurant de moeite waard is, maar als je toch al Google Maps open hebt staan om te zien hoe je er überhaupt moet komen, dan is het veel makkelijker als daar al wordt weergegeven of die tent je geld en tijd waard is. Daarvoor zijn Google Maps Local Guides. Er zijn er inmiddels al meer dan dertig miljoen, iedereen mag meedoen.

Ook in het Nederlands

Google Maps local guides

Local Guides is er op dit moment in meer dan veertig talen, waaronder Nederlands. Je mag alleen Local Guide worden als je achttien jaar of ouder bent en alleen als particulier. Je moet ook zorgen dat je de meest recente versie van Google Maps op je telefoon hebt staan. Google zal je (na het aanmelden als Local Guide) dan regelmatig vragen “Kent u deze plaats?’ en dan enkele vragen stellen om bevestigd te krijgen wat andere mensen over de plaats beweren.

Ook kun je zelf recensies van restaurants en andere locaties achterlaten, compleet met foto. Of je voegt zelf iets toe, zoals bijvoorbeeld een nieuwe winkel in je winkelstraat, of een bijzonder gebouw in een toeristisch gebied. Misschien ben je zelf weleens naar een restaurant gegaan en kwam je er via Google Maps achter dat deze slechte recensies krijgt: die informatie heb je te danken aan Google’s Local Guides. Ze kunnen veel invloed hebben op de zaken die een locatie doet.

Punten sparen als Local Guide

Foto’s maken, recensies schrijven, je mening delen, misschien wil je daar iets voor terug. Dat is er ook, in de vorm van punten. Hoeveel punten je voor welke bijdrage krijgt, dat kun je op de Google Maps supportpagina vinden. Met die punten krijg je bijvoorbeeld vroegtijdige toegang tot nieuwe Google-functies, korting in de Google Play Store, maar er zijn ook badges te krijgen. Die badges krijg je per niveau en die bepalen hoe belangrijk je bijdrage wordt gevonden.

Er zijn in totaal tien levels te behalen. Mensen van een level twee of hoger krijgen toegang tot nieuwe Google-mogelijkheden, maar ben je 4 of hoger dan kun je je punten inleveren voor een Google Play Music-abonnement van drie maanden, of 75% korting op een film in de Google Play Movie store. Ondertussen krijg je ook nieuwsbrieven van Google, met onder andere schrijftips en trucs.

Google Maps local guides

Koppeling met Google Foto's

Google kan je trouwens op vrij slinkse wijze inspireren om meer Local Guide-activiteiten te doen. Als je bijvoorbeeld Google Foto's aan hebt staan en Location History aanzet in Maps, dan zie je precies waar welke foto is genomen. Griezelig in het kader van privacy, maar als je veel reist is het wel een handige manier om te onthouden waar je welke foto hebt gemaakt. En waar je überhaupt bent geweest. Mocht je er toch de kriebels van krijgen: je kunt je geschiedenis altijd verwijderen.

0 Reactie(s) op: Alles over de Google Maps Local Guides

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.