Alles over de nieuwe streamingdienst Disney+

Door: Justin Doornekamp | 02 maart 2019 17:53

Disney
Blog

Disney zet dit jaar flink in op de lancering van de nieuwe streamingdienst Disney+. Wij vertellen er alles over.

CEO Bob Iger van Disney noemt het opzetten van een streamingdienst de grootste prioriteit van het bedrijf in 2019. Het mediabedrijf beëindigde de streamingdeal met Netflix, om ruimte te maken voor een eigen dienst voor Disney-films, televisieprogramma's en origineel content.

Disney+ zal vooral leunen op bestaande franchises van het bedrijf, waaronder Marvel en Star Wars. Zo zal Captain Marvel, met in de hoofdrol Brie Larson als superheld, de eerste film zijn die te zien is op Disney+, na de bioscooplancering in maart.

Is een nieuwe streamingdienst wel iets waar we op zitten te wachten? Dat moet de toekomst uitwijzen, maar voor fans van Star Wars en Marvel is Disney+ in ieder geval het overwegen waard. Zo heeft Disney al een serie aangekondigd gebaseerd op de Star Wars-film Rogue One en een live-action serie rond Loki, een van de superhelden uit de Avengers. Ook series die op Netflix werden stopgezet, waaronder Daredevil en Luke Cage, kunnen voor Disney+ weer nieuw leven ingeblazen worden. Verder kun je films en series van Pixar (bekend van onder meer Toy Story, Incredibles en Cars) en National Geographic verwachten, naast uiteraard oude films en series van Disney zelf. Alles wat je nu nog van Disney op Netflix vindt, zal eind 2019 verdwenen zijn.

Disney+ gaat dus de concurrentie aan met Netflix. Naast het aanbod, zal de prijs van een abonnement belangrijk zijn. Vooralsnog is niet bekend wat gebruikers maandelijks moeten betalen om toegang te krijgen tot de televisieseries, films en ander content van Disney.

Captain Marvel
Captain Marvel, met in de hoofdrol Brie Larson, zal de eerste film zijn die te zien is op Disney+, na de bioscooplancering in maart.

Goedkoper dan Netflix

CEO Iger liet in 2017 wel doorschemeren dat een abonnement "significant" goedkoper zal zijn dan een abonnement bij Netflix. Voor een Netflix-abonnement betaal je inmiddels tussen de 7,99 en 13,99 euro, mede afhankelijk van het aantal gebruikers dat tegelijkertijd wil kijken en het beeldkwaliteit. Volgens Iger komt de prijs van een abonnement op Disney+ lager te liggen, omdat het aanbod kleiner zal zijn dan bij Netflix. Overigens kwam Iger later op zijn uitspraken terug door te zeggen dat er nog geen besluit is genomen over de prijs van een abonnement.

Ook is nog niet bekend wanneer de streamingdienst van Disney zal verschijnen, maar het bedrijf mikt zelf op eind 2019. De verwachting is dat Disney+ bij de lancering alleen in de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn. Daarna is het wachten in welke volgorde de dienst in andere regio's uitgerold gaat worden.

Vermoedelijk zal Disney tijdens een investeerdersbijeenkomst op 11 april meer informatie geven over zijn streamingdienst. Even afwachten dus.

0 Reactie(s) op: Alles over de nieuwe streamingdienst Disney+

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.