Alles over Disney+: Disney films en series streamen

Door: Lorenzo Jepma | 05 november 2019 13:20

Screenshot van Disney+
Nieuws

Disney lanceert op 11 november 2019 hun eigen streamingdienst Disney+. Hier kun je de films en series van Disney op bekijken. Bekende content uit de Disney-bibliotheek zal hier op beschikbaar zijn. Daarnaast komt Disney ook met originele content speciaal ontwikkelt voor het nieuwe platform. In dit overzicht alles over de aankomende streamingdienst Disney+.

Disney poogt met Disney+ de concurrentie aan te gaan met Netflix. Het bedrijf was al langzaam bezig om hun exclusieve content van Netflix te halen. Zo trokken ze de stekker uit Marvel series als Daredevil en Jessica Jones. Ook zullen de Marvel en Disney films (na hun contracttermijn) niet meer beschikbaar zijn op Netflix. Met hun eeuw-oude portfolio en nieuwe exclusieve titels lanceert Disney+ in november in Nederland. Disney+ biedt de optie om films en series te streamen en te downloaden.

deadpool

Lancering en proefversie Disney+

Op 12 november 2019 staat de lanceerdatum van de nieuwe streamingdienst gepland. Disney heeft er voor gekozen om Nederland als testland te gebruiken. Tussen september en november is er exclusief in Nederland een proefversie beschikbaar. De proefversie laat je kennis maken met de bibliotheek en geeft een voorbode van hoe de dienst uiteindelijk zal gaan werken.

Disney+ op tv, smartphone en tablet

Disney+ zal op veel verschillende platformen te zien zijn. De dienst zal via de desktop in de browser, smartphone en enkele consoles beschikbaar worden gesteld. Zo is de dienst beschikbaar voor iOS en Android, maar ook op je Playstation 4 of Xbox One. Niet in bezit van een smart-tv of console? Dan kun je ook via een Chromecast of Apple AirPlay de video's naar je tv streamen.

Disney+
Disney+
Disney+

Disney+ app

Kijk je liever op je tablet of op een smartphone naar de Disney-franchises? Dan is het handig om jezelf goed bekend te maken met de app. De Disney+ applicatie biedt een aantal handige features. Het is bijvoorbeeld al erg relaxed dat je de films en series op je telefoon of tablet kunt downloaden. Super handig voor als je een lange reis voor de boeg hebt waar je van weet dat de internetsnelheid belabberd zal gaan zijn. Als je films en series kijken op zo'n klein scherm maar niks vind zijn er ook genoeg mogelijkheden om het op een groot scherm zichtbaar te krijgen.

Disney+ in de toekomst

Zoals als eerder beschreven lanceert Disney+ officieel op 12 november 2019. Om de lancering kracht bij te zetten komt Disney met een aantal exclusieve films en series. The Mandalorian, een live-action Star Wars-serie, is één van de producties waar Disney hoog op in zet. Deze serie zal vanaf de officiële lancering op het platform te zien. The Mandalorian is echter niet het enige wapenfeit in dit opzicht.

Disney+ opzeggen

Disney heeft er voor gekozen om Nederland als eerste testland te gebruiken. Hierdoor is de streamingdienst voor ons de eerste twee maanden gratis. De proefperiode loopt van 12 september tot 12 november. Hierna gaat de dienst € 6,99 kosten. Op 12 november lanceert de dienst officieel en zal Disney+ ook in andere landen beschikbaar worden. Inmiddels al klaar met Disney+? Nog niet overtuigd? Of wil je de dienst opzeggen voordat je moet betalen?

Op deze manier kun je Disney+ opzeggen

1 Reactie(s) op: Alles over Disney+: Disney films en series streamen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 oktober 2019 08:53 AllYourBaseAreBelongToUs
    De eerste ervaring met DisneyPlus is niet goed. De streaming laat erg te wensen over. Op alle dagen dat er iets gekeken werd stopte de stream zo'n beetje iedere 10 minuten om na een minuut weer te hervatten. In tegenstelling tot Netflix waar we eigenlijk bijna nooit problemen mee hebben, aan de internetverbinding zal het dus niet liggen. Disney zou iets meer moeten bufferen zodat er geen stops in de stream voorkomen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.