Alles over Google Play Pass

Door: Justin Doornekamp | 24 september 2019 09:37

Google Play
Blog

Google heeft zojuist Google Play Pass uitgebracht in de VS, een maandelijks abonnement om vrij gebruik te maken van allerlei geselecteerde games en andere Android-apps. Dit moet je erover weten.

Android Police kwam erachter dat Google van de zomer een abonnementsdienst testte. Eind september werd Google Play Pass officieel gelanceerd. Voor 4,99 dollar per maand krijgen gebruikers toegang tot 350 premium apps – en games voor hun mobiele apparaat. Het idee lijkt op Apple Arcade, dat eveneens voor een bepaald bedrag per maand toegang moet bieden tot honderden exclusieve videogames die je kunt spelen op je iPhone, iPad, Mac en Apple TV. Aanmelders kunnen Google Play Pass tien dagen gratis gebruken, het eerste jaar kost de dienst $ 1,99 per maand.

Google lijkt zich voor deze nieuwe abonnementen dienst echter niet enkel te beperken tot games, maar ook tot apps, die gebruikers dan gratis kunnen downloaden. Advertenties die je normaal in de apps zult zien, zijn verdwenen en ook in-app aankopen horen bij de Play Pass.

“Ontdek een door Google samengestelde catalogus van puzzelspellen tot premiummuziekapps en alles daar tussenin”, zo valt op de informatiepagina van Play Pass te lezen. “Van actieknallers tot puzzels en fitnesstrackers, met de Google Play Pass krijg je toegang tot honderden premiumapps en -games.”

Enkele titels die je kunt downloaden met de Play Pass zijn Stardew Valley, Limbo, Marvel Pinball en Risk. Als je deze spelletjes los wilt downloaden, betaal je meer dan tien euro.

Google Stadia

Google heeft ook nog een andere abonnementsdienst op de rol, het streamingplatform Google Stadia, dat halverwege november in Nederland en België verschijnt. En meer bedrijven werken aan eigen maandabonnementen, waaronder Ubisoft en Microsoft in een poging het nieuwe Netflix te worden voor het streamen van games.

Het blijft de vraag of consumenten bereid zijn om iedere maand te betalen voor het spelen van games of het gebruiken van apps, maar het ontbreken van advertenties en in-appkosten klinkt in ieder geval aantrekkelijk. Ook blijft het nog de vraag of de abonnementsdienst naar Nederland komt.

0 Reactie(s) op: Alles over Google Play Pass

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.