Alsof je je eigen personal trainer in huis haalt

Door: marleen-vos | 06 september 2011 13:18

Review

Met miCoach haal je nog net geen privécoach van vlees en bloed in huis, maar met deze app komt het dicht in de buurt.

De applicatie geeft gerichte trainingaanwijzingen bij allerlei sporten, zoals hardlopen, voetbal, basketbal en tennis. Je traint volgens een schema dat door professionele trainers is samengesteld en dat kan worden aangepast naar je eigen voorkeuren. Zowel tijdens als na de training krijg je feedback.

Vooraf stel je bijvoorbeeld de gewenste snelheid in en tijdens het lopen vertelt een computerstem of je nog op schema zit. Dankzij de GPS-ontvanger in je iPhone wordt je route vastgelegd. Na afloop worden je prestaties, zoals de snelheid en afgelegde afstand, vrij confronterend in staafgrafieken en beoordelingen weergegeven. Dat is leuk als je goed bezig bent, maar ook als je de kantjes er vanaf loopt krijg je het te zien! De app kan overigens ook worden gebruikt voor sportactiviteiten binnenshuis, bijvoorbeeld op een loopband of tennisbaan.

Kortom

Voor wie het allemaal nóg nauwkeuriger wil, is er de uitgebreide miCoach-set met hartslagmeter en stappenteller. Deze app is echter een bijzonder goed, en bovenal gratis alternatief om te ontdekken of zo'n digitale coach je wel bevalt.

0 Reactie(s) op: Alsof je je eigen personal trainer in huis haalt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.