Alsof je zelf in de auto zit

Door: ryan-rigney | 11 maart 2012 14:08

Review

Met een indrukwekkende variatie aan modi, auto's en customization-opties is deze realistische en prachtig vormgegeven racer een van de beste racegames in de App Store.

Toen ontwikkelaar Firemint de eerste Real Racing uitbracht in juni 2009, werd het door vele mensen onthaald als visueel de meest indrukwekkende en complete racer beschikbaar voor de iPhone. Nu Real Racing 2 beschikbaar is (ook voor de iPad overigens), heeft Firemint wederom de lat fl ink verhoogd voor het aanbod van handheld racegames. De ontwikkelaar heeft besloten het Gran Turismo/Forza Motorsport-pad te bewandelen met de racegame. Je begint met een aantal hulpfuncties, zoals anti-slip, automatische remmen en besturingshulp, maar die wil je uiteraard allemaal uitzetten wanneer je de game ziet voor zijn ware zelf: een echte hardcore racesimulator. Het rijden voelt werkelijk geweldig aan. Zo geweldig, dat de game aanvoelt als een draagbare versie van Forza.

Ladingen content

De uitstekende besturing van een auto is niet het enige dat Real Racing 2 als een consolegame aan laat voelen. Er kunnen in totaal zestien auto's tegelijkertijd racen, een technisch hoogstandje dat geen enkele iPhone-racer tot nu toe voor elkaar heeft kunnen krijgen (voor zover ik weet).

Kortom

Op wat kleine probleempjes na heeft Real Racing 2 gewoon erg veel te bieden. Het is een racegame die op zichzelf staat, ondanks dat Firemint concurreert met grote ontwikkelaars als EA en hun iOS-ports van de Need for Speed-franchise. Als je een realistische racesimulator zoekt die je elk moment van de dag kunt spelen, dan is dit ongetwijfeld je beste keuze.

0 Reactie(s) op: Alsof je zelf in de auto zit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.