Alt + Tab-venster aanpassen doe je zo

Door: Wesley Akkerman | 29 juni 2022 09:04

How To

Wellicht gebruik je het Alt + Tab-venster dagelijks en kijk je er verder niet naar om. Waarom zou je ook? Het is een handige functie van Windows die zijn werk goed doet. Maar wist je dat je dat venster kunt personaliseren? Dat kan op verschillende manieren.

Het Alt + Tab-venster aanpassen kan met ingebakken Windows-opties en middels een extern programma. Voordat we dat programma behandelen, kijken we eerst naar die standaardopties. Je gaat hiervoor naar Instellingen > Systeem > Multitasking (die optie staat links in het menu). Op deze pagina staat bijna onderaan het kopje Alt + Tab

Wanneer je op het dropdownmenu klikt, dan krijg je vier opties gepresenteerd. De eerste drie hebben betrekking op hoeveel Edge-vensters je wil zien, terwijl je met de laatste aangeeft dat je alleen vensters wil tegenkomen in het overzicht.

Alt + Tab aanpassen met Winaero Tweaker

Dat zijn niet heel veel opties. Mocht je snakken naar meer, dan kun je het programma Winaero Tweaker downloaden. Zo kun je onder meer de transparantie van het venster tweaken. Eerst moet je het programma downloaden en installeren. Extraheer het zip-bestand en druk vervolgens op het .exe bestand, genaamd WinaeroTweaker-1.33.0.0-setup.

Je hoeft geen dingen aan te passen tijdens het installeren als je dat niet wil; je kunt gewoon de stappen rustig doorlopen. Na het installeren open je het programma en klik je links in het menu twee keer op Appearance

Selecteer nu de optie Alt + Tab Appearance dat onder het kopje verschijnt. Normaliter staat de transparantie van het Alt + Tab-venster ingesteld op zeventig procent. Maar als je de slider in beeld verschuift, kun je dat aantal verhogen of verlagen. Hoe lager het getal, hoe transparanter het venster. Dan hebben we tot slot nog een optie waar we naar kunnen kijken.

Wisselaar

Je kunt namelijk ook de achtergrond van de Alt + Tab-wisselaar dimmen, mocht je dat willen. Dat doe je door de slider onder de optie voor transparantie te gebruiken. Wanneer je de schuifregelaar helemaal naar rechts instelt, dan is de achtergrond volledig gedimd. 

Ben je klaar met instellen? Druk dan de combinatie Alt + Tab eens in om te kijken of je tevreden bent met het resultaat. Is dat het geval, dan kun je het programma afsluiten, en anders moet je nog even de instellingen bijwerken. 

0 Reactie(s) op: Alt + Tab-venster aanpassen doe je zo

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.