Alternate Archiver - Bestandsbeheerder

Door: Toon van Daele | 31 augustus 2021 09:03

verwijderde bestanden Android herstellen
Review

De naam Alternate Archiver zet je wellicht op het verkeerde been. Het is namelijk geen archiveringstools in strikte zin (zoals 7-Zip), maar een programma waarmee je orde in je bestandschaos kunt brengen, door bestanden in submappen te plaatsen, of in batch te hernoemen. Je kunt er tevens mee opsplitsen, verplaatsen en verwijderen. Kortom, een allround bestandsbeheerder.

Alternate Archiver

Prijs
Gratis
Taal
Engels
OS
Windows (alle versies)
Website
www.tiny.cc/altarch
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Diverse nuttige functies
  • Voorbeeldweergave
  • Gebruiksvriendelijk
  • Minpunten
  • Geen ‘echte’ archiveerfunctie (zoals zip, …)

Tijdens de installatie van Alternate Archiver krijg je de gelegenheid om een snelkoppeling in het contextmenu van Windows Verkenner te plaatsen. Handig, want zo kun je mappen en bestanden snel naar deze tool sturen. Dat kan overigens ook nog door bestanden naar het programmavenster te verslepen of die vanuit het programma zelf op te halen.

Archivaris

Beginnen we onze verkenning met de ‘archiveringsfunctie’. Zodra je data hebt toegevoegd, kun je die in principe met één druk op de knop in een archiefbestand plaatsen. Standaard gaat het dan om een simpele kopieer- of verplaatsingsoperatie, tenzij je een van de opties selecteert waarmee je de bestanden automatisch kunt laten herschikken in diverse submappen, op basis van datum, naam of type. Kies je bijvoorbeeld voor een herordening op basis van datum, dan kan dat volgens jaar, maand, dag, uur, minuut of zelfs seconde. Een handige voorbeeldweergave geeft meteen weer welk resultaat je mag verwachten.

Een handige voorbeeldweergave helpt je verstrooidheidsfouten te voorkomen.

Herbenoemen

Bestanden ordenen door die naar logische submappen te verplaatsen, is één manier om de chaos te ontlopen, maar de bestanden zelf hernoemen is een andere mogelijkheid. Ook hier kun je dat op basis van verschillende criteria – tegelijk – laten doen.

Zo kun je bestanden laten nummeren, inclusief opvultekens, of je laat de datum of de oude bestandsnaam of mapnaam mee opnemen. Je kiest ook zelf de volgorde van deze naamonderdelen. Op afzonderlijke tabbladen kun je bovendien de extensie aanpassen, tekens weghalen of vervangen, en hoofd- en kleine letters regelen. Een voorbeeldweergave toont je ook hier of alles er goed uitziet.

Extra tools

Naast het ‘archiveren’ en herbenoemen bevat Alternate Archiver nog een paar andere tools om je data beter in het gareel te houden. Zo kun je de bestandsdatums in batch wijzigen, is er een bestandsshredder, kun je bestanden automatisch splitsen of samenvoegen en zijn er ook meer ‘esoterische’ tools als een dll-analyzer en een exe-packer.

Er is ook een gebruiksvriendelijke en flexibele herbenoemfunctie aan boord.

0 Reactie(s) op: Alternate Archiver - Bestandsbeheerder

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.