Alternatieven voor Outlook

Door: dennis-gandasoebrata | 24 augustus 2011 12:09

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Microsoft Outlook is zonder meer het bekendste mailprogramma. Wist u echter dat er ook prima alternatieven voor deze software bestaan? Wij hebben een selectie gemaakt van Outlook-alternatieven die dezelfde of zelfs betere functies bieden.

Windows Live Mail

Voor thuisgebruik kunt u prima aan de slag met Windows Live Mail. De nieuwste versie van dit programma, dat u kosteloos kunt gebruiken, vindt u op Windows Live. Windows Live Mail maakt deel uit van Windows Live, waar onder andere ook Hotmail en Messenger onder vallen.

1. Indeling

Ooit was er Outlook Express, waarvan de naam al sterk deed vermoeden dat het om een afgeslankte versie van Outlook ging. Outlook Express is inmiddels vervangen door Windows Live Mail. Met Windows Live Mail kunt u uw e-mail beheren zoals u dat ook al gewend bent van Outlook. Het programma kent dan ook een grotendeels vergelijkbare indeling. Links vindt u een overzicht van alle accounts. Linksonder ziet u koppelingen naar de agenda, de lijst met contactpersonen, rss-feeds en nieuwsgroepen. Rechts vindt u uw mailberichten, een voorbeeldweergave en een miniatuuragenda.

2. Webmail koppelen

Vergeleken met Microsoft Outlook kent Windows Live Mail zelfs een aantal extra voorzieningen. Een goed voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om uw webmail (bijvoorbeeld Hotmail of Gmail) direct in Windows Live Mail af te handelen. Dat is handig, want in Outlook hebt u daar nog een externe uitbreiding voor nodig. Klik in Live Mail op de tab Bestand (links van Start) en kies Opties / E-mailaccounts. Klik op de knop Toevoegen en kies E-mailaccount. In het volgende venster geeft u uw e-mailadres en wachtwoord op. De kans is groot dat Windows Live Mail eigenhandig de verdere instellingen kan configureren. De webmailfunctie ondersteunt populaire e-maildiensten zoals Hotmail en Gmail. Na afloop worden ze toegevoegd aan het menu aan de linkerkant, waarbij elk account een eigen kleur krijgt.

Windows Live Mail is de opvolger van Outlook Express.

3. Berichtregels instellen

Berichtregels spelen een belangrijke rol in Outlook en ook in Windows Live Mail kunt u er prima mee aan de slag. Klik op de tab Mappen en vervolgens op de knop Berichtregels. Het instellingenvenster is nagenoeg gelijk aan dat van Outlook. Eerst selecteert u een of meer voorwaarden en vervolgens een of meer bijbehorende acties. In het derde vak klikt u op de onderstreepte woorden om de beschrijving te bewerken. In het laatste vak geeft u de eigen regel een passende naam. Bevestig met een klik op Regel opslaan. Mailberichten die aan de opgegeven criteria voldoen, worden volgens deze regel afgehandeld. Uiteraard kunt u meerdere criteria aanmaken. In het hoofdvenster Regels vindt u alle regels. Hier kunt u ook de volgorde van de regels aanpassen. Selecteer een regel en klik op Omhoog of Omlaag. U kunt een regel ook direct toepassen. Hiervoor selecteert u hem en klikt u op Nu toepassen. De regel wordt direct uitgevoerd binnen het geselecteerde postvak.

Windows Live Mail is de opvolger van Outlook Express.

4. Inplannen als afspraak

Een handige mogelijkheid die Outlook biedt, is dat u een e-mail om kunt zetten in een afspraak, zodat die meteen in de agenda terechtkomt. In Windows Live Mail is dit ook mogelijk. Selecteer het e-mailbericht dat u wilt kopiëren naar de agenda en klik op de knop Toevoegen aan agenda. Deze knop vindt u op het tabblad Start. Vervolgens kunt u de tijd opgeven en zelfs kiezen in welke agenda de afspraak moet worden opgenomen. Dit is prettig als u meerdere agenda's onderhoudt. Tevreden? Bevestig met een klik op Opslaan en sluiten.

Ook in Windows Live Mail kan een e-mailbericht worden omgezet in een afspraak.

5. Discussieweergave

Als u vaak meerdere berichten ontvangt over hetzelfde onderwerp, kan uw postvak aardig vol raken. Dankzij de discussieweergave worden berichten gegroepeerd die bij elkaar horen. De discussieweergave kunt u zelf inschakelen in Windows Live Mail. Klik hiervoor op de tab Beeld en vervolgens op de knop Discussies. Als u nu voor Aan kiest, worden berichten die bij elkaar horen voortaan gegroepeerd. U kunt de weergave op elk moment weer uitschakelen, door opnieuw op Discussies te klikken en vervolgens voor Uit te kiezen.

0 Reacties op: Alternatieven voor Outlook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.