Altijd de dichtstbijzijnde pinautomaat kunnen vinden!

Door: onno-karman | 01 september 2011 10:39

Review

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: geen cash meer in de portemonnee. Maar waar zit nu die dichtstbijzijnde pinautomaat? Vooral in een vreemde stad is het dan erg handig als je een iPhone bij je hebt. In combinatie met app ATM Hunter heb je zo weer geld op zak!

ATM Hunter, die ontwikkeld is in opdracht van MasterCard, is een heel handige app, die bovendien overal ter wereld werkt (let op: er is wel een internetverbinding benodigd). Als je de app start, heb je de keuze uit drie opties om te zoeken naar de dichtstbijzijnde pinautomaat (ATM, wat een afkorting is voor 'Automated Teller Machine'): By current location, By address en By Airport. De optie die natuurlijk het handigst is, is om te zoeken By current location. Met de in de iPhone ingebouwde gps-ontvanger, vind je hiermee binnen de kortste tijd de dichtstbijzijnde geldautomaten.

Het handigst is natuurlijk om te zoeken op Current Location

Keurig wordt er per ATM aangegeven wat de afstand is vanaf de huidige positie. Klik op een van de resultaten voor uitgebreide informatie, onder andere de aanbiedende bank (handig als je al een gasttransactie hebt gedaan die dag) en het precieze adres. Met symbolen wordt onder meer aangegeven of de geldautomaat ook geschikt is voor mindervaliden en of er toeslagen worden geheven bij het pinnen (wat met name in het buitenland van pas komt). Uiteraard kun je door op de knop View Map te klikken, de pinautomaat op een plattegrond zien.

Routebeschrijving

Vervolgens kun je een routebeschrijving laten berekenen door de locatie aan te klikken. Hiervoor wordt dan Google Maps geopend, wat er wel voor zorgt dat ATM Hunter wordt afgesloten. Tot slot kun je de gegevens van de gevonden geldautomaat ook nog delen via sms, door in het overzichtscherm rechtsboven op de knop Share te klikken, een telefoonnummer in te voeren en op Send te klikken. Erg handig om vrienden even te helpen.

Kortom

ATM Hunter is typisch zo'n app die je misschien dan weinig zult gebruiken, maar als je hem nodig hebt, zo blij bent dat je hem op je iPhone hebt staan! En last but not least: de app is nog gratis ook!

0 Reactie(s) op: Altijd de dichtstbijzijnde pinautomaat kunnen vinden!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.