Altijd een actuele tv gids op zak

Door: | 15 februari 2012 13:02

Apps & Software

De digitale revolutie heeft ook ons huishouden bereikt. Op wat tijdschriften na zijn er weinig papieren media meer te vinden in de woonkamer. Het nieuws lezen we op de iPad en als we willen weten wat er op tv is, dan maken we gebruik van de elektronische tv-gids van de decoder. Voor wat meer achtergrond informatie over de tv-programma's kun je gebruik maken van TVGids Pro. Een handige app voor je iPhone.

Wanneer je de app start, krijg je direct een overzicht van enkele aanraders. Hier staan films en programma's die het bekijken waard zijn. Onder 'Nu & Straks' kun je in een oogopslag zien wat er op tv is. Dankzij een handig balkje kun je snel zien hoe ver een programma gevorderd is. Wil je weten wat er vanavond op tv is? Dan kijk je onder 'Primetime'. Hier staan alle programma's van 7 tot 11 uur 's avonds.

De app kent veel instellingen. Je kunt de zenders kiezen die jij belangrijk vind, de primetime-tijd aanpassen en zelfs de grootte van het lettertype aanpassen. Eveneens is het mogelijk om programma informatie te delen via social media of via een email.

Kortom

TVGids Pro is een handige tv gids voor op je iPhone. De app bevat veel informatie en doordat je een alert in kunt stellen, hoef je nooit meer je favoriete programma te missen. De vormgeving van de app is niet erg spannend. Een beetje saai zelfs. Maar de vele functies die de app kent maakt een hoop goed.