Altijd en overal Office

Door: Edmond Varwijk | 18 oktober 2010 16:01

Apps & Software

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Office 2010 is de eerste versie van Microsoft Office waarmee bestanden direct online kunnen worden gezet, zodat ze overal ter wereld toegankelijk zijn. Met Office Web Apps is het zelfs mogelijk om diezelfde bestanden via internet te bewerken!

1. Wat is nieuw?

De grootste aanpassingen die in Office 2010 zijn doorgevoerd zijn in eerste instantie onzichtbaar voor de gebruiker. De belangrijkste vernieuwingen staan niet in het Start-menu, maar betreffen de online mogelijkheden die het pakket biedt. 'Online' heeft daarbij geen betrekking op websites die u kunt bezoeken om informatie te lezen, het internet van Office 2010 bestaat met name uit 'de cloud'. Cloud-computing is een term die aangeeft dat het wereldwijde web een platform is waarop toepassingen kunnen worden geleverd en gebruikt. Online opslag is bijvoorbeeld een toepassing die inmiddels heel gewoon wordt gevonden. U kunt documenten opslaan op de server van een bedrijf en er vervolgens altijd toegang toe krijgen om ze te bekijken en soms ook te bewerken. In die mogelijkheden schuilt de ware vernieuwing van Office 2010.

2. Windows Live ID

Om de nieuwe online functies van Office te kunnen gebruiken, is het noodzakelijk om een Windows Live ID te hebben. Een Windows Live ID bestaat uit de combinatie van een e-mailadres en een wachtwoord, die als paspoort dient waarmee u toegang krijgt tot de online diensten van Microsoft. Gebruikt u Windows Live Messenger of Hotmail, dan hebt u al zo'n Windows Live ID. De e-mailadres/wachtwoord-combinatie waarmee u inlogt op Hotmail en Windows Live Messenger zijn dan namelijk uw Windows Live ID.

3. Live ID aanmaken

Hebt u nog geen Windows Live ID, dan kunt u er gratis een aanmaken. Ga naar Signup.live.com en vul bij Windows Live ID het gewenste eerste deel van het mailadres in. Klik op Beschikbaarheid controleren om te zien of het adres nog beschikbaar is. U kunt in de drop-downlist variëren tussen de verschillende domeinen hotmail.com, hotmail.nl en live.nl. Hebt u de gewenste combinatie van naam en domein geselecteerd en is de naam nog beschikbaar, type dan een Wachtwoord en herhaal dit in het vak Wachtwoord bevestigen. Vul ook de overige vakken op de webpagina in, haal een vinkje weg zodat u geen ongevraagde e-mails met aanbiedingen ontvangt en klik op Ik ga akkoord. Even later wordt u automatisch doorgestuurd naar uw eigen accountpagina op Windows Live.

Hebt u nog geen Windows Live ID? U kunt snel een ID aanmaken.

4. Aanmelden

Met uw Windows Live ID kunt u voortaan inloggen op uw eigen deel binnen Windows Live. Om in te loggen gaat u naar Home.live.com en typt u uw Windows Live ID en het bijbehorende wachtwoord in. Klik vervolgens op Aanmelden. Wanneer u uw eigen computer gebruikt, kunt u ervoor kiezen de volgende keren gemakkelijker in te loggen door de opties Mijn gegevens bewaren en Mijn wachtwoord onthouden aan te vinken. Uiteraard moet u beide opties uitschakelen als u niet op uw eigen pc of notebook werkt.

Via het web logt u eenvoudig in op uw eigen Windows Live-pagina's.

5. SkyDrive

Centraal in de online functies van Office 2010 staat SkyDrive. SkyDrive fungeert als een 'harde schijf' op het internet. Iedereen met een Windows Live ID kan er bestanden op zetten, zowel voor zichzelf als om ze met anderen te delen. De opslagruimte die iedereen op SkyDrive heeft is maar liefst 25 GB groot. Om uw eigen gedeelte van SkyDrive te openen logt u in op Windows Live en zet u de muis op Windows Live. In het menu dat verschijnt kiest u voor SkyDrive.

SkyDrive biedt liefst 25 GB online opslagruimte. Het speelt een centrale rol in de online functies van Office 2010.

0 Reactie(s) op: Altijd en overal Office

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.