Altijd mooie slideshows met PowerPoint Designer

Door: dirk-schoofs | 06 april 2022 11:25

How To

Uiteraard heeft PowerPoint een hoop sjablonen die je helpen om stijlvolle diavoorstellingen te maken. Maar daarnaast is er voor Microsoft 365-abonnees een functie die tijdens de opbouw van de presentatie voortdurend met grafische sterke ontwerpideeën op de proppen komt: de PowerPoint Designer-functie.

Stap 1: Ontwerpideeën

In de eerste plaats ben je vooral bezig met de inhoudelijke opbouw van diavoorstelling. Laat je voor lay-out en de kleurkeuze helpen door Designer. Ga naar het tabblad Ontwerpen en klik op Ontwerpideeën. Hierdoor opent PowerPoint in de marge een selectie van suggesties voor make-overs. Je kunt het een beetje vergelijken met de Thema’s, maar Designer baseert zich dan wel op de tekst, lijst, grafieken en afbeeldingen die je invoert. 

Bovendien brengt Designer de nieuwe voorstellen op een dynamische manier. Iedere keer dat je een keuze maakt, zal deze assistent verdere variaties op het gekozen ontwerp voorstellen.

Stap 2: Jij bepaalt

Een van de mooie kenmerken van Designer is dat jij toch de controle behoudt over hoe het resultaat er zal uitzien. Je kunt afbeeldingen toevoegen tot je bij een ontwerp uitkomt dat je het meest bevalt. En wanneer je een volgende dia maakt vanuit het tabblad Invoegen, zal die automatisch het ontwerp van de titeldia overnemen. 

Als je bijvoorbeeld trefwoorden in tekstvakken typt, zal Designer nieuwe suggesties geven, compleet met afbeeldingen of pictogrammen. Ook opsommingstekens die je in een tekstvak typt, zal dit hulpje op een grafische manier in de verf zetten.

Zelfs actiepunten stelt deze grafische assistent mooi voor.

Stap 3: Contextgevoelig

Designer behoort tot de zogenoemde intelligente diensten van Office. Je zult merken dat deze functie zelfs de betekenis begrijpt van de woorden die je typt. Als de presentatie bijvoorbeeld over gezondheid gaat, zal de assistent pictogrammen rond dat onderwerp voorstellen.

PowerPoint pikt het ook op wanneer je dingen opsomt zonder opsommingsteken en ook hier zal Designer dat proberen te verbeteren. En als je bijvoorbeeld een lijst met datums toevoegt, krijg je automatisch ontwerpideeën met tijdlijnen en tabellen. Merk je dat er plots geen Designer-ideeën meer komen, dan moet je eerst controleren of je internetverbinding niet is verbroken.

Bovendien is het belangrijk dat je start mey een thema van PowerPoint. Als je zelf een thema ontwerpt of een thema gebruikt dat je ergens hebt gedownload, zal dit niet werken. Ten slotte werkt Designer ook niet, als meerdere personen aan dezelfde presentatie werken.

Designer komt met pictogrammen die bij het onderwerp passen.

0 Reactie(s) op: Altijd mooie slideshows met PowerPoint Designer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.