Altijd op de hoogte met deze 10 SOS-apps

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 september 2017 14:13

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

6 BuurtApp (Android en iOS)

Natuurlijk zijn er overal in Nederland buurtpreventiegroepen via WhatsApp. BuurtApp is een initiatief dat min of meer hetzelfde doet, al heb je hiervoor geen uitnodiging nodig. In feite is dit een sociaal netwerk voor buurtbewoners. Zo geef je na registratie op een plattegrondje jouw buurt aan. Dat kan zowel op straat- als wijkniveau. Vervolgens zie je welke buren er zich nog meer bij BuurtApp hebben aangesloten. Je deelt eenvoudig prikbordberichten met andere bewoners. Dat kan over veiligheid gaan, maar ook over andere onderwerpen.

7 Nextdoor (Android en iOS)

Netxtdoor lijkt erg op het eerder besproken BuurtApp. Een belangrijk verschil is dat deze app gebruikmaakt van vaste wijken, waarbij gebruikers zich kunnen aansluiten. Na aanmelding laat Nextdoor op een kaartje jouw wijk zien. In het hoofdscherm komen er allerlei berichten van andere bewoners voorbij. Van dringende waarschuwingen, vermiste huisdieren en geplande rommelmarkten tot oproepjes voor een goede glazenwasser. Nextdoor lijkt goed aan te slaan, want veel wijken hebben behoorlijk wat gebruikers.

Naast veiligheidsberichten uit de buurt is er in Nextdoor ook ruimte voor onschuldige onderwerpen.

8 Veiligebuurt (Android en iOS)

Heb je geen zin in onzinberichten uit de wijk, maar ben je wel geïnteresseerd in een buurtwacht? Veiligebuurt richt zich alleen op het veiligheidsaspect. Na de registratie bekijk je onder welke straat en buurt je account valt. Dreigt er ergens gevaar, dan tik je op de Alert-knop en het type dreiging. Je hebt onder meer keuze tussen een woninginbraak, verdacht persoon en brand. Vervolgens geef je aan welke straat je wilt alarmeren. Overigens kun je in Veiligebuurt ook een eigen (geheime) groep oprichten en zo alleen met vertrouwde personen een buurtwacht beginnen.

9 Snelle SOS-GPS (iOS)

Dankzij Snelle SOS-GPS bereik je in noodsituaties de juiste contactpersonen.

Als je acuut hulp nodig hebt, is het fijn wanneer je direct de juiste personen kunt bereiken. Snelle SOS-GPS maakt dat mogelijk. Stel vooraf de ‘noodnummers’ van vrienden en familie in. Je stuurt met een korte handeling een SOS-bericht naar meerdere bekenden. Indien mogelijk staat hierin het adres en de lengte- en breedtegraad vermeld. Verder zend je zo nodig een noodsignaal uit met een knipperende zaklamp en een alarm. Een nadeel is wel dat deze app reclame bevat. Voor 2,29 euro koop je deze beperking af.

10 Politie (Android en iOS)

Als het om veiligheid gaat, mag de Politie-app natuurlijk niet ontbreken. Handig is het onderdeel Mijn buurt. Je bekijkt een overzicht van nieuwsberichten en vermissingszaken die slaan op jouw omgeving. Dit betreft meestal je woongemeente inclusief omringende dorpen. Zo nodig neem je direct contact op met de wijkagent. Wil je melding maken van een gebeurtenis en eventueel bewijsmateriaal doorsturen? Dat regel je rechtstreeks vanuit de app. Verder geef je desgewenst ook klachten en complimenten aan de politie door.

0 Reactie(s) op: Altijd op de hoogte met deze 10 SOS-apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.