Altijd wijn(advies) in je buurt

Door: | 16 februari 2012 10:02

Apps & Software

Voor een lekkere wijn hoef je niet meer minutenlang verdwaasd voor het wijnrek te staan en dan maar een gokje te wagen door op het label af te gaan. Wijnshaker helpt je een handje.

De Wijnshaker-app is ongecompliceerd: kies de winkel waar je bent (of naartoe gaat), schud je telefoon, en de app komt op de proppen met een aantal geslaagde wijnen uit verschillende prijscategorieën. Iedere wijn wordt kort beschreven door in te gaan op de regio, de druivensoort en de verschillende smaken die een echte fijnproever kan onderscheiden in de gekozen wijn. De recensies zijn luchtig en hebben allemaal een positieve toon.

Het is ook mogelijk om specifieker te zoeken: op soort wijn, prijs, herkomst en winkel. Ook is de optie aanwezig om een wijn te zoeken bij een bepaalde soort voedsel, maar dit lijkt vooralsnog niet te werken. De app bevat een cursus voor €2,39 waarin je door middel van 350 meerkeuzevragen je kennis over alle wijnonderwerpen bijspijkert en andere aanvullende content zoals de Sterwijnen 2012, welke met €4,99 de duurste aankoop is. Omdat deze geliefde aanvulling in de eerste versie van de app was inbegrepen en dit er in de update naar versie 2.0 is uitgehaald, hebben de makers de frustratie van de bestaande gebruikers op de hals gehaald, wat op de gemiddelde beoordeling op iTunes een vernietigende invloed heeft gehad.

Kortom

Wijnshaker is na versie 2.0 wat uitgekleder en ook commerciëler geworden door de betaalde uitbreidingspakketten, maar de basisapp geeft nog steeds gratis advies over een hoop andere (niet-Ster)wijnen.