Amber Alert nu ook in Facebook-app

© PXimport

Amber Alert nu ook in Facebook-app

Geplaatst: 19 juni 2015 - 07:47

Aangepast: 16 november 2022 - 09:49

Jeroen Kuiper

Facebook heeft de Nederlandse ondersteuning voor Amber Alert toegevoegd aan de Facebook-app. Als er een Amber Alert wordt verstuurd zullen we dat meteen zien in de app.

Er is al een Amber Alert-pagina op Facebook en daar krijg je berichten van als je die hebt geliked. Vanaf nu is dat niet meer nodig en krijgt iedereen een melding die in Nederland en in de buurt is een Amber Alert. Als je de Facebook-app opent krijg je direct het bericht te zien. Ook toeristen die in ons land zijn krijgen een melding en andersom zien Nederlanders die in het buitenland zijn het bericht weer niet. Een Alert blijft daarnaast ook langere tijd bovenaan de tijdlijn staan en krijgt dus voorrang op de andere berichten.

Waarschuwing bij vermissing kinderen

Amber Alert is het waarschuwingssysteem van de politie waarmee mensen op de hoogte worden gesteld van de vermissing van kinderen. Het systeem verspreidt foto's van de kinderen waardoor de kans groter wordt dat iemand ze herkent en teruggevonden kunnen worden. In het verleden werd in 64 procent van de Amber Alerts het kind daadwerkelijk teruggevonden meldt de website van het systeem. Jaarlijks worden er lokaal zo'n honderd Alerts uitgestuurd, terwijl dat landelijk maar een paar keer per jaar nodig is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten