Andere Verkenner-map starten in Windows Vista en 7

Door: Evi Maquoi | 24 maart 2010 09:03

Apps & Software

Indien u Verkenner opent in Windows Vista of 7 krijgt u standaard de map Gebruikersnaam/Documenten of de Bibliotheken te zien. Gebruikt u die map niet vaak en wilt u graag een andere bestandslocatie als standaardmap instellen? Dat kan!

De methodes voor Windows Vista en Windows 7 zijn nagenoeg identiek, maar ze verschillen een beetje met die van Windows XP. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Windows Verkenner (Start / Alle programma’s / Bureau-accessoires / Windows Verkenner) en kies Eigenschappen.

Windows Vista

Bij doel staat %SystemRoot%\explorer.exe. Hieraan hoeft u enkel de doelbestemming die u wenst te gebruiken toe te voegen. Voor een schijf, bijvoorbeeld D:, volstaat het om een spatie en de schijfletter gevolgd door een dubbele punt toe te voegen. Het doel wordt dan %SystemRoot%\explorer.exe D:. Voor een bestandsmap dient u het volledige pad op te geven. In ons geval wordt het bijvoorbeeld %SystemRoot%\explorer.exe C:\Users\Evi\Documents\Evi\Computer Totaal.

Een kleine aanpassing kan u heel wat muiskliks besparen. Verkenner opent nu de D-schijf.

Windows 7

Bij doel staat %windir%\explorer.exe. Hieraan hoeft u enkel de doelbestemming die u wenst te gebruiken toe te voegen. Voor een schijf, bijvoorbeeld D:, volstaat het om een spatie en de schijfletter gevolgd door een dubbele punt toe te voegen. Het doel wordt dan %windir%\explorer.exe D:. Voor een bestandsmap dient u het volledige pad op te geven. In ons geval wordt het bijvoorbeeld %windir%\explorer.exe C:\Users\Evi\Documents\Evi\Computer Totaal.

Windows Verkenner zal nu openen op de D-schijf in plaats van in de bibliotheken.

0 Reactie(s) op: Andere Verkenner-map starten in Windows Vista en 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.