© CIDimport

Anders dan anderen

Geplaatst: 24 februari 2012 - 14:37

Aangepast: 16 november 2022 - 10:22

Redactie ID.nl

De App Store heeft erg veel te bieden op het gebied van games. Veel nieuwe games zijn wel een variant op een bekend thema en soms zelfs een kopie van een beter origineel. Contre Jour is een puzzelgame, maar valt wel op binnen deze grote groep: Contre Jour is... anders.

Dat de game wat artistieker is dan de meeste, merk je al snel aan de ietwat spookachtige graphics en de schitterende, licht melancholische pianomuziek. Het hoofdmenu en delen van de gameplay hebben iets weg van World of Goo. De naam Contre Jour verklaart de visuele stijl, want deze is afkomstig van een fotografietechniek die vrij vertaald "tegen het licht" betekent, waarbij het object dat wordt gefotografeerd als een soort silhouet met veel contrast wordt afgebeeld.

De gameplay bevat ook elementen van Cut the Rope, een andere grote hit van Chillingo. De game bestaat uit drie werelden van ieder 20 levels en het doel van het spel is in ieder level het éénogig wezentje genaamd Petit naar een zwevende lichtbol te manipuleren. Je maakt hierbij gebruik van de omgeving waaronder de aarde zelf, levende touwen en stieken, geisers en andere objecten om Petit te bewegen. Het wezen zelf voert namelijk niets uit (zoals het snoepje in Cut the Rope). Bonuspunten verdien je door dit zo snel mogelijk de lichtbol te bereiken en de drie zwevende vuurvliegjes onderweg mee te pikken.

De puzzels beginnen gemakkelijk en bouwen geleidelijk op in moeilijkheid. Het oplossen van de puzzels en het behalen van een zo hoog mogelijke score geeft veel voldoening en dat zorgt er voor dat je de game moeilijk neer zult kunnen leggen.

Kortom

Een game als Contre Jour is anders dan de vele andere games uit de App Store en dat pakt bijzonder goed uit. Zoals deze game mogen er daarom veel meer gemaakt worden, maar dan natuurlijk wel net weer even... anders.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten