'Android KitKat gericht op budget-toestellen en draagbare gadgets'

Door: chris-koenis | 31 oktober 2013 15:54

Apps & Software

De nieuwste Android-versie, genaamd KitKat, moet een einde gaan maken aan de sterke fragmentatie van Google's mobiele platform. Daarom is Android 4.4 geoptimaliseerd voor budget-toestellen.

Google wil met het aanstaande Android 4.4 eindelijk de immer aanwezige fragmentatie van Android gaan bestrijden. Het geheugengebruik van het mobiele OS wordt in elke component geoptimaliseerd om ook op goedkopere toestellen te draaien, zo meldt tech-journalist Amir Efrati (oud-Wall Street Journal) op zijn blog. Google worstelt al langer met de fragmentatie, die ook door de gebrekkige Android-uitrol van mobiele providers bemoeilijkt wordt.

Proactieve houding

Maar Google neemt ditmaal een proactieve houding. KitKat komt met tools die developers helpen om geheugenefficiënte applicaties te maken voor instapmodellen, zoals toestellen met 512 megabytes aan geheugen, zo valt te lezen in de documenten die Efratie heeft bemachtigd. Deze verbeteringen zorgen er direct voor dat ook draagbare apparaten ('wearables') de software kan draaien, terwijl Android 4.4 ook ondersteuning beidt voor drie nieuwe bewegingssensoren.

Nog altijd minder dan de helft van alle Android-apparaten draait momenteel de nieuwste Android-versies Jelly Bean, dat al een jaar oud is. Ter vergelijking: bij Apple is binnen een maand bijna tweederde van alle gebruikers over op iOS 7.

Bron: Webwereld.nl

1 Reactie(s) op: 'Android KitKat gericht op budget-toestellen en draagbare gadgets'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 31 oktober 2013 18:19 Anoniem
    Krijgen de 2.3 devices dan ook de mogelijkheid om te updaten?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.