Android-apps op Windows: dit zijn je opties

Door: Wesley Akkerman | 11 november 2021 06:02

How To

Android-apps zijn op verschillenden manieren te gebruiken op Windows. Wat je reden ook is: met één van deze opties lukt het ongetwijfeld de apps op je desktop of laptop te draaien.

Soms is het ook gewoon fijn dat je je Android-smartphone in een klein venster op je grote computerdisplay hebt. Zo kun je gemakkelijk berichten lezen en beantwoorden en andere zaken regelen. Eén van de onderstaande manieren werkt ongetwijfeld voor je.

Bluestacks

De eerste optie is de emulator Bluestacks. Dit programma emuleert de Android-omgeving, waardoor je heel fijn apps uitprobeert (die je wellicht zelf ontwikkelde). Daarnaast speel je hier prima games op. De inhoud van je telefoonscherm wordt hier niet gespiegeld, maar dat is ook niet de bedoeling. Dit is een software-omgeving waarin je Android-apps uitprobeert, maar dan op je computer. Via het programma krijg je snel toegang tot de Google Play Store, waardoor je elke app met gemak downloadt. Gebruik je soms een app zonder desktopvariant? Dan levert Bluestacks de oplossing.

Your Phone

Ook kun je bijvoorbeeld de app Your Phone Companion - Link to Windows downloaden vanuit Google Play. Dit is een officiële Microsoft-app die een koppeling met je Windows-computer mogelijk maakt. Via een venster op het scherm van je computer krijg je toegang tot je notificaties en apps, bekijk je foto’s en verstuur je berichten. Daarnaast pin je gemakkelijk Android-apps vast aan de taakbalk. Het scherm van je Android-smartphone wordt één-op-één overgenomen door je pc, terwijl de bediening via de muiscursor gaat. Houd er rekening mee dat games spelen moeizaam gaat en dat het niet gemakkelijk is om bestanden over en weer te brengen van je smartphone naar je pc.

Android direct installeren

Met het Android-x86-project installeer je het besturingssysteem direct op je computer. Je hoeft dan niet te klooien met emulators en apps en krijgt in feite toegang tot Android zoals op je telefoon of tablet, maar dan op je computer. Om dit voor elkaar te krijgen dien je wel een ISO-bestand te installeren op een usb-stick, met een programma als Rufus. Stop die stick in je pc, start je computer opnieuw op en open vervolgen het opstartmenu (tijdens het opstarten met de F12-knop). Daarnaast is er de optie Android-86 te gebruiken in de VirtualBox, dan laat je hem bovenop Windows draaien. Lees ook vooral deze tips door als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden.

Genymotion

Genymotion is een handige Android-emulator (die helaas geld kost, maar er is een gratis versie) waarmee je de Android-ervaring emuleert op Windows. Genymotion maakt gebruik van de VirtualBox, dus die moet je ook downloaden en installeren. Let erop dat je tijdens het installeren aangeeft dat je het programma voor persoonlijke doeleinden gebruikt. Dit programma vergt wel wat tijd en moeite, omdat je bijvoorbeeld niet zomaar toegang krijgt tot standaard Google-diensten. Open daarom eerst Open Gapps in de zijbalk. Daar download je de Google Play Store. 

Amazon App Store

Tot slot is er de Amazon Appstore. Deze appwinkel is nu verkrijgbaar op Windows 11, wanneer je je aanmeldt voor de bèta. Maar in de toekomst kan iedereen hier gebruik van maken. Dit is – samen met de app van Microsoft – de gemakkelijkste manier voor het draaien van Android-apps op Windows.

0 Reactie(s) op: Android-apps op Windows: dit zijn je opties

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.