Angry Birds in een nieuw jasje

© CIDimport

Angry Birds in een nieuw jasje

Geplaatst: 2 september 2011 - 09:08

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Ondanks zijn bekende voorganger heeft deze pseudo-sequel alles in huis om een directe topper te worden en biedt het spel een aantal aanzienlijke verbeteringen op zijn voorganger

We gaan je tijd niet verdoen met een onnodige reflectie op Angry Birds. Het is een iPhone-game, miljoenen mensen hebben het gespeeld en je weet waarschijnlijk al wat het inhoudt. Wat je wellicht niet weet, is dat Angry Birds Rio is ontworpen ter promotie van de recent verschenen animatiefilm Rio en tevens de eerste game is die Angry Birds in een nieuw jasje heeft gestoken.

Bekende filmpersonages

De game ziet er ronduit vernuftig uit en in plaats van varkens moet je apen uitschakelen en personages uit de film bevrijden. Er is zelfs een interessante eindbaas aanwezig tegen het einde van de zestig levels die een absoluut hoogtepunt in de Angry Birds-serie betekent. We zijn niet zeker of Angry Birds Rio hetzelfde physics-systeem gebruikt als in de originele game of dat het gewoon de herziene stijl van de levels is, maar het lijkt een stuk makkelijker geworden om grote schade aan te richten in Rio. Je schiet met gigantische snelheid door stapels kratten, wat zoals bekend resulteert in een (vogelvrije) chaos en fijne kettingreacties. Het verschilt uiteindelijk niet veel dan met wat je de afgelopen anderhalf jaar hebt gezien of gespeeld, maar het blijft leuk om deze chaos aan te richten.

Speelduur

Het is mogelijk om bij de laatste levels te komen in slechts twee uurtjes, maar de drang om de levels opnieuw te spelen om drie sterren te behalen, is er gewoonweg niet. Zelfs het behalen van één ster is in sommige gevallen een hels karwei. Twee uur is dan wel een beetje weinig (ook gezien het grote budget dat ontwikkelaar Rovio ervoor heeft gekregen) en hoewel de grafi sche verbeteringen dikke pluspunten zijn, is Rio geen volwaardige opvolger van Angry Birds. Het was de taak van Rovio om meer mensen opnieuw verliefd te maken op het gevogelte, maar een zestigtal nieuwe levels (hoe mooi ook vormgegeven) is niet het antwoord.

Kortom

Rio is zoals gezegd niet een echte Angry Birds-sequel, maar voor nog geen euro val je er geen buil aan. Temeer omdat de ontwikkelaars hebben beloofd om dit jaar nog meer content aan de game toe te voegen. Dus ga je gang en koop het spel net als ieder ander. Je zal er geen spijt van krijgen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten