Angry Birds-maker: 'Piraterij niet altijd slecht'

© PXimport

Angry Birds-maker: 'Piraterij niet altijd slecht'

Geplaatst: 31 januari 2012 - 11:41

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Elmar Rekers

Piraterij hoeft niet altijd negatief te zijn volgens game-ontwikkelaar Rovio. "Het zou ons uiteindelijk best eens betere verkoopcijfers kunnen opleveren", aldus de maker van onder meer Angry Birds.

In de ogen van Rovio's Mikael Hed moet de gehele entertainmentindustrie met een andere bril naar de consument kijken. "Hierbij kunnen we veel leren van de muziekindustrie en de verschrikkelijk slechte manier waarop zij een poging hebben gedaan piraterij te stoppen."

"We benaderen de consument niet langer als gebruiker, maar juist als fans", verklaart Hed. "Vandaag de dag spreken we dan ook over het aantal fans dat we hebben. Als we die achterban verliezen zijn we ook ons bedrijf kwijt. Weten we die 'fanbase' echter uit te bouwen dan zal ook ons bedrijf groeien."

Fans afschrikken

De manier waarop de muziekindustrie piraterij probeert te bestrijden werkt volgens Hed dan ook averechts. Dit omdat het potentiële 'fans' alleen maar afschrikt. "Piraterij is dus misschien helemaal zo slecht nog niet. Uiteindelijk kan het namelijk best eens betere verkoopcijfers opleveren."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten