Anomaly: Warzone Earth HD

Door: andries-van-helden | 10 oktober 2011 11:08

Review

Anomaly: Warzone Earth verscheen al eerder voor de pc en de Mac, maar maakt nu de overstap naar de iPad en de iPhone. Het spel geeft een frisse draai aan het tower defense-genre door de rollen deze keer om te draaien en dat pakt zeker goed uit.

In de nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door aliens. Aan jou de taak om de leiding te nemen over Platoon 14 en te laten zien dat er niet met de aardlingen te spotten valt. Het verhaal is vrij standaard, maar weet toch te boeien. Helaas gooit de slechte voice over wat roet in het eten. Deze wordt weliswaar gedaan door Jason Stratham, onder andere bekend van Lock, Stock and Two Smoking Barrels, maar het script is zo ontzettend slecht dat de bekende acteur het niet meer kan redden. Gelukkig gaat het bij Anomaly voornamelijk om de gameplay en deze is dik in orde.

Anomaly speelt als een soort omgekeerde tower defense-game. Je begint elke missie met het aanschaffen van units. Hiermee moet je verschillende objectives, als vernietig een specifiek gebouw of escorteer een unit naar een bepaalde plek, tot een goed einde brengen. Verder bevat elke map zijmissies waardoor je extra geld of een tactisch voordeel kunt verdienen.

Op een speciale overzichtskaart bepaal je de route die je leger af zal leggen. Tijdens de missie kun je te allen tijde de route aanpassen door deze kaart weer op te roepen. Je bestuurt je units niet zelf, maar kunt tijdens het spel wel speciale powers en abilities gebruiken. Ook bepaal je de volgorde waarin je gevechtsvoertuigen het toneel betreden. Dit alles speelt erg lekker weg en maakt goed gebruik van het touch screen.

Command & Conquer

Grafisch gezien lijkt Anomaly nog het meest op de nieuwere Command & Conquer-spellen. De levels hebben een post-apocalyptische sfeer waarin de verschillende bruintinten worden afgewisseld met felrode, blauwe en groene kleuren. De graphics zijn verder in volledig 3D en ik was erg onder de indruk van de animaties en de schaduwen. De levels zijn qua uiterlijk erg gevarieerd en spelen zich onder andere in bekende plaatsen als Baghdad en Tokyo af.

De game bevat een vijftiental missies met flink wat variatie er in, waar je toch al snel zo'n uurtje of zes mee zoet bent. Heb je deze missies voltooid, dan speel je de squad assault en de commando trials vrij die elk met hun eigen gameplay en objectives zullen zorgen dat je ook daarna terug zal komen. Een koopje dus.

Kortom

Anomaly: Warzone Earth biedt een originele kijk op het tower defense-genre met mooie graphics en intuïtieve, uitdagende gameplay. Het biedt toch al snel zo'n tien uur gameplay. Alleen jammer van de slecht geschreven teksten en voice overs die tussen de missies door opduiken, maar dat mag de pret niet drukken. Een echte aanrader voor de liefhebbers van het genre.

0 Reactie(s) op: Anomaly: Warzone Earth HD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.