Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Anoniem het net op met Surfing Tunnel

Door: Ignace de Groot | 02 augustus 2013 12:52

None
Apps & Software

Als je het internet opgaat, dan laat je onwillekeurig sporen na, waaronder je IP-adres. Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom je dat liever zou vermijden. Ongeacht je motieven: met Surfing Tunnel maak je je surftochten voortaan een heel stuk anoniemer.

Een bezoekje aan deze site maakt je meteen duidelijk welke informatie je zoal achterlaat terwijl je surft. Niet dat een tool als Surfing Tunnel je compleet anoniem of onzichtbaar maakt, maar je echte IP-adres wordt wel gemaskeerd en data worden versleuteld over het internet verstuurd (met behulp van het Tor-netwerk).

Proxy

Na de installatie, die overigens maar een paar muisklikken vergt, hoef je het programma maar op te starten en de knop Start in te drukken. Even later (de eerste keer kan het wat langer duren) krijg je dan het goede nieuws: de connectie is succesvol. Echter, surf je vervolgens naar de bovenvermelde site (of naar www.whatismyip.nl), dan merk je dat je normale IP-adres nog altijd wordt doorgegeven.

Dat komt omdat je eerst nog aan je browser (en eventueel andere applicaties waarmee je op internet wilt) duidelijk moet maken dat je via Surfing Tunnel surft (op adres 127.0.0.1, poort 6006). Pas dan wordt een ander IP-adres doorgegeven: het adres van de Tor-machine via welke je met de gevraagde webserver bent verbonden.

Je zet bij Surfing Tunnel de proxy aan of uit met een druk op de knop.

Locatiekeuze

Standaard is dat een toevallig gekozen machine uit het Tor-netwerk, maar dat kan je bijsturen. Via Options / IP Address Countries is het namelijk mogelijk zelf het land of de landen aan te duiden waaruit Surfing Tunnel die Tor-machine moet kiezen. Wil je de webserver doen geloven dat je uit de Verenigde Staten afkomstig bent (om toegang te krijgen tot een site als Pandora.com, bijvoorbeeld) dan volstaat het United States te selecteren. We hebben echter al meegemaakt dat Surfing Tunnel alsnog een proxy uit een ander land selecteerde.

Kies zelf de landen voor de proxyservers uit de lijst.

Houd er tevens rekening mee dat je via het Tor-netwerk surft en dat betekent haast automatisch dat het internetverkeer merkbaar trager verloopt, een niet onbelangrijk nadeel dus!

Bij Options kan je tevens een parent proxy instellen, handig als je je al achter een proxy (op je werk?) bevindt, want zo kan je alsnog van Surfing Tunnel gebruik blijven maken.

Niet waterdicht

Denk echter niet dat Surfing Tunnel je honderd procent garantie op anonimiteit biedt. Eén voorbeeld: heb je Flash in je browser geïnstalleerd, dan is het nog altijd mogelijk dat de webserver gegevens via Flash-cookies vastlegt en naderhand weer inleest.

Surfing Tunnel 1.7

Taal Engels

OS Windows XP/Vista/7/8

Pluspunten

Eenvoudig aan en uit

Parent proxy-functie

Eigen keuze van proxy-locaties

Minpunten

Geen duidelijke indicatie van actieve proxy

Manuele aanpassing voor proxy

SCORE 7/10

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kan je het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reacties op: Anoniem het net op met Surfing Tunnel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.