AnVir Task Manager - Opstartproces aan banden

Door: dirk-schoofs | 23 mei 2021 15:31

Interne foto van desktop-hardware, met daarop (deels) zichtbaar een Corsair AIO-waterkoeler, vier werkgeheugen-modules, een casefan en een ASUS Prime moederbord.
Review

Tegenwoordig ontkom je bijna niet meer aan programma’s die zichzelf automatisch activeren. AnVir Task Manager Free houdt deze programma’s in de gaten en reageert meteen zodra het normale opstartproces wordt gewijzigd. Verder doet deze tool hetzelfde als Windows Taakbeheer, alleen is dit programma wat veelzijdiger en aanpasbaar.

AnVir Task Manager Free 9.3.3

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows
Website
www.anvir.com
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Bewaken van opstartprocedure
  • Monitort veiligheidsrisico’s
  • Minpunten
  • Informatie onoverzichtelijk gepresenteerd

De hoofdwerkbalk is verdeeld in zes tabbladen die de verschillende functies weergeven waarmee Anvir Task Manager Free zich nuttig maakt: Startup, Toepassingen, Processen, Services, Drivers en Inloggen. De tool maakt het je heel makkelijk om het opstartproces van je pc in de gaten te houden. Met een klik op Startup krijg je de lijst met toepassingen te zien die in actie komen als je de pc aanzet. Erachter zie je meteen staan in welke mate ze een veiligheidsrisico vormen en indien nodig kun je ze meteen uitschakelen.

Veiligheidsrisicio

Net zoals in Windows Taakbeheer volg je alle lopende toepassingen en processen op de voet, zie je hoe ze de cpu belasten en hoe groot het veiligheidsrisico is. Met de rechtermuisknop kun je ieder proces stopzetten, herstarten of geheugen vrijmaken. De ingebouwde Startup Guard waarschuwt wanneer een nieuwe applicatie (zelfs al is hij verborgen) van plan is om voortaan automatisch op te starten. Je kunt dit dan toestaan, de applicatie verwijderen of in quarantaine plaatsen. Of je kunt zo’n zelfstarter naar de groep Delayed Startup verplaatsen, zodat hij pas actief wordt als Windows helemaal is opgestart.

Bekijk het veiligheidsrisico van de opstartprogramma’s.

Alternatief voor Taakbeheer

Draait je systeem niet soepel, ga dan eens op onderzoek uit met deze tool. Misschien is er een toepassing vastgelopen of eist die veel te veel van de cpu. Interessant is ook de lijst met drivers, die je bovendien kunt filteren op Microsoft Drivers, Windows Drivers, Drivers van derden en Drivers Running. In het menu Tools vind je trouwens een functie terug om dll’s, bestanden, processen of stations op malware te controleren met behulp van VirusTotal.com.

Conclusie

AnVir Task Manager is een alternatieve taakmanager die al een hele tijd bestaat en die ieder jaar beter wordt. Het voordeel van AnVir Task Manager ten opzichte van Windows Taakbeheer is de uitgebreide informatie en de mogelijkheden om de cpu, harde schijf, opstartprogramma’s, processen en services te bewaken.

Door te filteren op drivers kun je snel achterhalen welke van Windows zijn en welke van derden.

0 Reactie(s) op: AnVir Task Manager - Opstartproces aan banden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.