App-abonnement opzeggen in Android

Door: Stefanie Katzenbauer | 27 september 2019 10:32

app abonnement opzeggen
How To

Heb je een app gedownload die maandelijks een bepaald bedrag vraagt en wil je nu je abonnement stop zetten in Android op je smartphone of tablet? Dan is dat in de app zelf vaak niet makkelijk, of zelfs helemaal niet te vinden. Een app-abonnement opzeggen kun je echter met een paar simpele stappen in de Google Play Store.

Ten eerste is het belangrijk om te vermelden dat een app simpelweg verwijderen niet hetzelfde is als een app-abonnement opzeggen. Hiermee verwijd je namelijk alleen de app terwijl het abonnementsgeld nog steeds van je rekening wordt afgeboekt. In de app zelf opzeggen lukt vaak ook niet, dat komt omdat de abonnementen geregeld worden via de Play Store.

Een app-abonnement opzeggen in de Playstore

Om dus je abonnement stop te zetten, ga je als eerste naar de Play Store. Op de homepagina van de Play Store staan linksboven drie streepjes. Tik hierop, er ontvouwt zich nu een menu. Controleer of je bent ingelogd met het juiste account. In dit menu zie je abonnementen staan. Tik hierop. Hier zul je nu een overzicht zien van de apps waarmee je een abonnementsdienst hebt afgesloten.

app abonnement opzeggen

Tevens vind je hier de informatie hoe veel het abonnement kost en wanneer er een nieuwe afboeking plaatsvindt.

app abonnement opzeggen

Door op het betreffende abonnement te tikken, kun je het abonnement beheren. Hier kun je dus ook je abonnement opzeggen. Deze optie vind je onderaan het overzicht. Vervolgens wordt nog gevraagd wat de reden van je opzegging is. Als je deze eenmaal hebt aangegeven, is het app-abonnement opzeggen gelukt. Hier krijg je per mail nog een bevestiging van. Het abonnementsgeld wordt nu niet langer afgeboekt.

app abonnement opzeggen

0 Reactie(s) op: App-abonnement opzeggen in Android

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.