AppRemover 2.2.5.1

Door: Maikel Dijkhuizen | 07 oktober 2010 09:10

Apps & Software

Antivirusprogramma’s zijn met de normale deïnstallatieprocedure via het configuratiescherm lastig te verwijderen. Doordat de meeste beveiligingspakketten zich diep in het systeem wortelen, blijven er namelijk regelmatig resten achter. Dankzij het freeware programma AppRemover wist u alsnog probleemloos alle data.

Om virusscanners volledig van uw systeem te verwijderen, bieden enkele fabrikanten van beveiligingsproducten specifieke verwijdertools aan. Onder andere Symantec, McAfee, Kaspersky en G Data stellen een dergelijke service via hun websites beschikbaar, omdat de resten van hun producten moeilijk zijn te verwijderen via de normale weg. Gebruikt u meerdere beveiligingsprogramma’s of hebt u geen zin om een verwijdertool op de website van de fabrikant te zoeken? Installeer dan AppRemover, daarmee ontdoet u zich gemakkelijk van de meeste bekende antivirusproducten. Onder meer de programma’s van AVG, avast!, Avira, BitDefender, ESET, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Norman, Panda, Symantec en Windows Live OneCare worden ondersteund. De werking van de freeware is kinderlijk eenvoudig. Een voordeel is dat er geen installatie vereist is, u kunt het exe-bestand direct starten. U bepaalt eerst of het de bedoeling is om de volledige software te verwijderen of de resten van een eerdere (mislukte) deïnstallatie op te ruimen. Na een korte scan worden er één of meer antivirusprogramma’s gedetecteerd. U selecteert de juiste titel(s), zodat het na een laatste waarschuwing definitief wordt verwijdert. Ten slotte herstart u de computer om het proces te voltooien. Omdat er elk jaar nieuwe versies van de beveiligingsproducten verschijnen, wordt AppRemover regelmatig bijgewerkt.

U hebt de keuze om een programma definitief te verwijderen of de resten van een eerdere deïnstallatie op te ruimen.

AppRemover 2.2.5.1

Freeware

Taal Engels

Download 5 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Oordeel 9/10

 

Pluspunten

Verwijdert grondig alle bekende antivirussoftware

Geen installatie nodig

Het programma wordt regelmatig bijgewerkt

Minpunten

Geen Nederlandstalige versie beschikbaar

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: AppRemover 2.2.5.1

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.