Dit zijn de beste apps van de zomermaanden

Door: Richard Veenstra | 05 juli 2017 14:11

apps
Review

Ook in 2017 zetten we elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van april.

Krijg je geen genoeg van alle fijne apps? Op computertotaal.nl/apps zetten we ze allemaal voor je op een rijtje.

Microsoft To-Do

Android / iOS

Prijs: Gratis

Voor Microsoft To-Do heb je een Microsoft-account nodig, de app is voortgekomen uit de overname van to-do-app Wunderlist. Een lijstje maken is erg eenvoudig, je voegt meteen een alarm aan een taak toe of kiest wanneer de deadline van de betreffende taak is. Heb je een taak gedaan, dan vink je hem af. In het overzicht zie je meteen wat je vandaag allemaal moet doen. De app werkt soepel maar is wel redelijk basic, lang niet alle functies van Wunderlist zijn (vooralsnog) in To-Do te vinden.

beste apps Microsoft To Do

Runtasty: Healthy Recipes Book

beste apps Runtasty

 AndroidiOS

Prijs: Gratis

Runtasty is de briljante naam voor de recepten-app van Runtastic, je vindt er enkel gezonde recepten. Zodra je de app opent, zie je populaire gerechten met smakelijke foto’s. Omdat de focus op gezonde gerechten ligt, zie je bij elk gerecht meteen een paar icoontjes. Zo zie je meteen of een pasta goed is voor spieropbouw, een salade vegetarisch is of een dessert glutenvrij. Uiteraard kun je recepten zoeken of één van de labels bovenin gebruiken. Onder elk recept zie je meteen hoeveel calorieën het bevat en wat de hoeveelheid vet, koolhydraten en proteïne is.

Exacto - Photo Cut

iOS

Prijs: € 2,99

Soms wil je de voorgrond en achtergrond van een foto kunnen scheiden. Met Exacto is dit een fluitje van een cent. Open een foto en zorg dat je de korte tutorial in de app even doorloopt. De uitleg is duidelijk en zorgt ervoor dat je gemakkelijk je voorgrond uit kunt snijden. Om te checken of je voorgrond echt goed is uitgesneden, tik je op het schaakbordpatroon. Je kunt meerdere lagen aanmaken, iets wat je wellicht kent van Adobe Photoshop. Je bewerkte foto exporteer je vanuit de app direct naar andere bewerkingsprogramma’s.

beste apps Exacto

GuidePal City Guides

beste apps GuidePal

AndroidiOS 

Prijs: Gratis

Onderweg in een andere stad? Je kunt natuurlijk de Lonely Planet raadplegen voor tips, maar de app GuidePal is soms handiger. Voordat je naar een stad gaat, kun je interessante locaties, eettentjes en cafés toevoegen aan je persoonlijke reisplanner. Je moet je hiervoor wel bij de app aanmelden. Als je zelf een leuke bar in een stad vindt, kun je deze gemakkelijk aan de database toevoegen zodat andere gebruikers hier weer wat aan hebben. Op iOS werkt de app goed, in Android kan de app erg buggy zijn.

Café Wifi

iOS

Prijs: Gratis

Thuis heb je natuurlijk wifi, maar als je onderweg eens een uurtje wilt werken, is het handig om te weten waar je dat het beste doet. Café Wifi focust op cafés in de grote steden en op de kaart zie je welke cafés gratis internet bieden. Op dit moment zijn er nog niet heel veel cafés in de app te vinden, maar je kunt zelf de community helpen door in te checken. De app kan meteen zien hoe snel de internetverbinding is en dit kunnen andere gebruikers dan ook zien.

beste apps Café Wifi

Google Earth

beste apps Google Earth

Android / iOS

Prijs: Gratis

Google Earth bestaat al een paar jaar, maar de nieuwste versie, nummer 9, biedt een aantal interessante nieuwe features. Voyager is de leukste: je kiest een virtuele tour door een natuurpark of stad. Bovenin zie je pinnetjes voor de locaties die op de tour worden aangedaan, onderin zie je foto’s en lees je informatie over de plek. Leuk zijn ook de vijf huizen die je kunt bekijken, je krijgt een tour door een bedoeïenentent of een iglo. De nieuwste versie is op het moment van schrijven alleen voor Android beschikbaar, de iOS-versie volgt later.

FaceApp

Android / iOS

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Met FaceApp voeg je snel een leuk filter aan je foto toe. Maak een selfie in de app en kies één van de opties om je gezicht automatisch vijftig jaar ouder te maken of om je mannengezicht in een vrouwengezicht te veranderen. Je kunt verder niet veel meer met de app maar de resultaten zijn erg leuk. De upgrade om reclames en het watermerk te verwijderen voor 4,49 euro is echter veel te duur.

beste apps FaceApp

Clips

beste apps Clips

iOS

Prijs: Gratis

Clips is een app van Apple waarmee je leuke video’s maakt. Maak een foto of video en voeg filters, titels en gesproken teksten toe. Je kunt meerdere foto’s en video’s achterelkaar opnemen, deze worden dan samengevoegd als clip. Je kunt nog muziek toevoegen en vervolgens de clip delen met vrienden via bijvoorbeeld iMessage, WhatsApp, Facebook of Instagram. Clips is alleen voor iOS beschikbaar, een Android-app zal er hoogstwaarschijnlijk niet komen.

1 Reactie(s) op: Dit zijn de beste apps van de zomermaanden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 6 juli 2017 00:17 probeertehelpen
  6 juli 2017 geschreven: Voor clips moet je wel updaten naar ios 10.3 of nieuwer. Voor oudere ipads is dit dus voorlopig niets.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.