Aquasnap 1.4.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 22 oktober 2010 12:56

Apps & Software

Windows 7 is voorzien van een aantal handigheidjes die het besturingssysteem gebruiksvriendelijker moeten maken. Zo kunt u vensters schudden om alle andere vensters te minimaliseren, vensters naar de randen van het scherm slepen om ze te halveren, maximaliseren enzovoort. Handig dus, maar volgens de makers van Aquasnap kan het nog veel handiger.

De insteek van Aquasnap is een verfrissende. Het programma probeert namelijk niet de handigheidjes van Windows 7 overboord te gooien om te laten zien hoe het wel moet; in plaats daarvan hebben de makers gekeken naar wat er handig is en nagedacht over hoe het nóg handiger kan. Er zijn verschillende functies binnen het programma, te weten AquaSnap, AquaStretch, AquaShake en AquaGlass (oftewel dezelfde functies waarvoor Windows het woord Aero gebruikt). AquaSnap werkt hetzelfde als AeroSnap, oftewel u kunt vensters naar de hoeken van het scherm slepen, zodat u ze kunt weergeven op de helft van het scherm. AquaSnap voegt hieraan toe dat u ze ook kunt weergeven op een kwart van het scherm, door ze naar een hoek te slepen.

De interface is zeer compact, maar de mogelijkheden zijn uitgebreid.

Ook AquaStretch werkt nagenoeg gelijk aan AeroStretch, zij het met iets andere instellingen. Dubbelklikken op de bovenrand van het venster, rekt het venster naar de bovenzijde van het scherm. De onder-, linker- en rechterrand doen ditzelfde voor de andere zijden. Houdt u de Shift-toets ingedrukt en dubbelklikt u of sleept u de rand van het venster, dan rekt u naar boven en onderen of naar links en rechts tegelijk. AquaGlass zorgt ervoor dat het venster transparant wordt wanneer u het versleept (waarbij u zelf bepaalt hoe transparant). Tot slot kunt u er met AquaShake voor zorgen dat wanneer u een venster schudt, het altijd bovenaan blijft staan (in plaats van dat alle andere vensters minimaliseren zoals bij AeroShake).

Het zijn maar subtiele verbeteringen, maar ze kunnen net dat verschil maken in gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is het ideaal dat het niet alles of niets is: u kunt alle functies afzonderlijk van elkaar inschakelen. Een zeer handig programma, al had er voor de verschillende opties iets meer uitleg mogen zijn.

Aquasnap 1.4.0

Freeware

Taal Engels

Download 2,29 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen 5,85 MB harde-schijfruimte

Maker Nurgo Software

Oordeel 8/10

Pluspunten

Handige uitbreiding van bestaande functionaliteit

Functies individueel in- en uitschakelen

Minpunten

Iets meer uitleg had gemogen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Aquasnap 1.4.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.