Arme Buddy

Door: ringo-van-dorst | 27 december 2011 09:00

Apps & Software

Het concept van Kick the Buddy is erg simpel: een leeg kamertje, een soort Sackboy-knuffel als lijdend voorwerp (met opzet met lange ij) en een heel arsenaal aan verschillende wapens en andere werktuigen om het mannetje ermee van langs te geven.

Het "spel" biedt verder weinig andere bezigheden. Het laat je je frustraties uiten op het verder onschuldige mannetje, wat sommigen met een min of meer sadistische aard wellicht op zal luchten... Tijdens de marteling klaagt en dreigt het mannetje er op los, wat het een vreemd realistisch en tevens zielig tintje geeft. Eventueel kan je een foto van iemand op het hoofd van het mannetje plakken om je wraak persoonlijk te maken.

Door het mannetje zo veel mogelijk pijn te laten beleven, verdien je geld. Met dit geld kan je nieuwe wapens kopen om de variatie er in te houden. Als het mannetje knock-out gaat, dan zul je even moeten wachten tot hij weer bij kennis is, voordat je weer punten kunt verdienen. Gemene tip: Sommige wapens, zoals pepperspray, laten het mannetje huilen, leveren je veel punten op, maar zullen hem niet zijn bewustzijn laten verliezen.

Het mannetje beweegt, vliegt en botst vrij realistisch en de wapens / objecten klinken, zwaaien en reageren zoals je ze verwacht. Het geheel ziet er grafisch gelikt uit en ook de audio-effecten klinken goed. Een nadeel is dat Kick the Buddy geen uitdaging geeft. Het is daarom ook een "spel" met aanhalingstekens.

Kortom

Kick the Buddy is een ietwat vreemd en sadistisch "spelletje", waar de één wel de humor van zal kunnen inzien, de ander niet. Wat je er ook van vindt, op de visuele en audio-afwerking is echter niets aan te merken.

0 Reactie(s) op: Arme Buddy

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.