Artweaver - Alternatief voor Photoshop

Door: Toon van Daele | 01 februari 2020 17:01

Artweaver
Review

Hoewel Adobe Photoshop dé standaard is voor beeldbewerking en grafisch ontwerp hangt er een dusdanig stevig prijskaartje aan dat dit pakket voor velen buiten bereik ligt. Artweaver is een prima alternatief waarvoor je portemonnee in principe niet getrokken hoeft te worden.

Artweaver

Prijs
Gratis / € 34,-
Taal
Engels
OS
Windows 7 en hoger
Website
www.artweaver.de/en
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Laagondersteuning
  • Uitgebreide penseel- en filterset
  • Minpunten
  • Enkele beperkingen in gratis versie

Bij het selecteren van een grafisch ontwerpprogramma vind je heel wat tools aan beide zijden van het spectrum: eenvoudige applicaties met beperkte mogelijkheden en geavanceerde toepassingen met een steile leercurve. Artweaver is flexibel en aantrekkelijk voor zowat alle gebruikersniveaus.

Interface & tools

Wie enigszins vertrouwd is met Photoshop zal zich snel thuis voelen bij Artweaver. Ook hier tref je (standaard) links een uitgebreide gereedschapskist aan, rechts verplaatsbare panelen voor onder meer het werken met lagen, het experimenteren met kleurpaletten, en het oproepen en desgewenst ongedaan maken van eerder uitgevoerde acties.

In de gereedschapskist zitten zowat alle belangrijke tools. Je kunt geometrische en vrije selecties maken, afbeeldingen bijsnijden en in perspectief plaatsen, maar ook klonen en van een verloopkleur voorzien. Een vulemmer en toverstaf ontbreken evenmin en uiteraard is het mogelijk tekst op je afbeeldingen te plaatsen.

Artweaver free
De laagondersteuning maakt verrassende composities mogelijk.

Penselen & filters

Artweaver voorziet ook in een ruim aanbod van penselen. Standaard vind je hier een twintigtal verschillende types terug, met namen als Calligraphy, Charcoal en Oils. Voor elke penseel tref je een heel aantal ‘presets’ aan maar die kun je ook zelf nog finetunen. Extra finesses hiervoor evenals de optie voor het creëren van eigen penselen vind je alleen in de betaalde Plus-variant. Die bied tevens ondersteuning voor Photoshop-plugins. We vinden de prijs van 34 euro voor deze premium variant heel schappelijk.

Ook op het vlak van filters en speciale effecten doet Artweaver het met meer dan 30 lang niet slecht. Je creaties kun je in diverse formaten bewaren, waaronder ook psd. Met een tekentablet haal je nog meer uit deze artistieke tool, iets wat vooral gevorderde gebruikers zal aanspreken.

Conclusie

Artweaver is niet de krachtigste artistieke ontwerptool op de markt, maar de prijs is ongeëvenaard, zelfs van de Plus-variant. Het programma biedt zowat alle belangrijke tools aan en het royale aanbod aan penselen en filters zorgen ervoor dat je nog lang aan je (penseel)trekken komt.

Penselen
Geen gebrek aan realistisch ogende penselen in Artweaver.

0 Reactie(s) op: Artweaver - Alternatief voor Photoshop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.