Artweaver Plus 2.04

Door: Kees Krick | 17 augustus 2011 11:13

Apps & Software

Er bestaan diverse tekenprogramma's waarmee creatieve geesten zich lekker kunnen uitleven. Sommige programma's zijn gratis, voor andere moet een pittige bedrag neergeteld worden. Artweaver Plus zit er tussenin. Het programma kost zelfs maar enkele tientjes, is gebruikersvriendelijk en het biedt behoorlijk uitgebreide mogelijkheden.

Het programmavenster is rustig van opbouw. Het ziet er niet al te complex uit en de belangrijkste zaken bevinden zich onder handbereik, zodat het beginners niet afschrikt en er snel gewerkt kan worden. Links bevindt zich een bescheiden gereedschapskist. Bovenin is onder de menubalk een optiebalk geplaatst, met daarin altijd de instellingen van het actieve gereedschap. Aan de rechterzijde is een aantal paletten te zien. Een palet kan met de muis naar een andere plek gesleept worden. Ook buiten het tekenvenster. Wie bekend is met een fotobewerker zoals Photoshop raakt in dit programma echt niet snel de weg kwijt.

Uiterlijk heeft het programma veel weg van een fotobewerker.

Snel gewend

Het gebruik van een tekentablet is sterk aanbevolen. Artweaver Plus is een tekenprogramma en met een pen zijn veel fijnere nuances mogelijk dan met de knoppen van een muis. Zoals het een creatief programma betaamt, zijn er veel schilder- en tekengereedschappen aanwezig, zoals diverse soorten penselen. Ze zijn op behoorlijk veel punten aan te passen, zodat er eindeloos gevarieerd kan worden. Het programma herkent veel bestandsformaten, waaronder Photoshop psd-bestanden. Ook met insteekmodules (plug-ins) van Photoshop kan het overweg. Er is een Nederlandse taalmodule beschikbaar. Standaard zit die er nog niet in, u moet er even voor langs de website. U moet zijn in de download sectie op tabblad Language Files. Soms ontbreekt het aan wat snelheid in Artweaver. Zo gaat retoucheren met een groot kloonstempel en het aanbrengen van filters vaak net iets te langzaam om vloeiend te werken.

Conclusie

Artweaver Plus is een prima programma om fraaie tekeningen en andere kunstwerken mee te maken. Er kan met lagen gewerkt worden, eigenschappen van penselen en potloden zijn prima instelbaar en er is een voldoende gevulde gereedschapskist. Wat zowel uiterlijk als werking betreft is er goed gekeken naar Photoshop. Wel werken sneltoetsen soms net even anders, maar die zijn aanpasbaar.

Artweaver Plus 2.04

Prijs € 29,-; er is ook een gratis Artweaver Free met beperkte mogelijkheden

Taal Nederlands

Medium 7,5 MB download

Proefversie 14 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Minimaal Pentium II 1 GHz, 512 MB geheugen, 100 MB harde-schijfruimte, 1024 x 768 schermresolutie, 24bit-kleur, tekentablet aanbevolen

Maker Boris Eyrich Software

Oordeel 8/10

Pluspunten

Eenvoudig in gebruik, snel te doorgronden

Lay-out aanpasbaar

Uitgebreide (penseel)instellingen

Minpunten

Wat langzaam bij complexere bewerkingen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Artweaver Plus 2.04

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.