Ashampoo Burning Studio 6 Free

Door: Evi Maquoi | 24 mei 2010 09:02

Apps & Software

Het aantal programma’s om cd’s en dvd’s te branden is niet meer bij te houden. Toch zijn er maar enkele gebruiksvriendelijke softwarepakketten die volledig gratis zijn en een uitgebreid aantal functies bieden.

Ashampoo maakt al jaren software om schijven te branden. De fonkelnieuwe Burning Studio 10 beschikt over een uitgebreid arsenaal functies, maar het gratis broertje Burning Studio 6 Free kan wellicht ook nog veel mensen bekoren. De gratis versie van Burning Studio is al enkele jaren oud, maar is nu ook geschikt voor Windows 7.

Via een overzichtelijke interface kunt u aangeven wat u precies wilt doen: een dataschijf maken, een back-up instellen, bestanden herstellen, een muziekschijf maken, een cd rippen, films branden, een schijf kopiëren, een image aanmaken of een herschrijfbare schijf wissen. De submenu’s zijn al even overzichtelijk. U geeft slechts aan wat u precies wilt doen. Wilt u een audio-cd aanmaken? Dan hebt u de keuze tussen een standaard audioschijf, een mp3-cd, een wma-schijf, een kopie of een ripproces.

Via het startscherm geeft u aan wat u precies wilt.

Cd, dvd en Blu-ray

Ashampoo Burning Studio 6 Free werkt intuïtief. Nadat u op het startscherm het type schijf hebt gekozen (cd, dvd of Blu-ray), kunt u die schijf een naam geven en bestanden toevoegen. Onderaan in beeld staat zowel een metertje dat aangeeft hoeveel mega- of gigabytes uw project omvat, als een kadertje waarin af te lezen valt of uw bestanden op een cd of dvd passen. Via het Opties-menu kunt u de schrijfsnelheid aanpassen, aangeven of de schijf geverifieerd moet worden, een schijf afsluiten of instellen dat u meerdere kopieën wenst. Bent u vergeten aan te geven dat u meerdere kopieën wilde maken, gebruik na het brandproces de knop Schrijf dezelfde CD opnieuw.

De overzichtelijke interface maakt het programma erg gebruiksvriendelijk.

Back-up

Naast het branden kunt u met dit pakket ook herstelschijven aanmaken. Nadat u hebt aangevinkt welke bestandsmappen en bestanden u graag zou willen back-uppen, berekent Ashampoo Burning Studio 6 Free hoeveel schijfruimte u daarvoor nodig hebt. Vervolgens kunt u kiezen om de back-up weg te schrijven in eigen .ashbak-formaat naar een (of meerdere) cd, dvd of Blu-ray-schijf of naar een harde schijf of usb-stick. Het is mogelijk om het archief te beveiligen met een wachtwoord. Automatische back-ups instellen is helaas niet mogelijk.

Een handmatige back-up van uw belangrijkste bestanden is zo gemaakt.

Conclusie

Ashampoo Burning Studio 6 Free is een prima pakket voor iedereen die af en toe een schijf wilt branden of een handmatige back-up wilt aanmaken. De mogelijkheden zijn behoorlijk uitgebreid en de interface is erg overzichtelijk. Ashampoo stopt echter te veel moeite in het maken van reclame en dat is soms storend. Zou moet u bijvoorbeeld handmatig instellen dat u geen MyAshampoo-werkblak wilt installeren. Hebt u de nieuwskanalen ingeschakeld? Ook dan zult u overstelpt worden met aanbiedingen voor andere Ashampoo-programma’s.

Ashampoo Burning Studio 6 Free

Freeware

Taal Nederlands

Medium 8,3 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium I, 64 MB RAM, 18 MB harde-schijfruimte

Maker Ashampoo

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlandstalig

Overzichtelijke interface

Ook handmatige back-ups

Minpunten

Wil ook MyAshampoo-werkbalk installeren

Nieuwskanalen staan vol reclame

Geen automatisch back-ups

0 Reactie(s) op: Ashampoo Burning Studio 6 Free

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.