Ashampoo Cover Studio 2.2.0

Door: Martin Gijzemijter | 06 april 2011 10:32

Review

Met Ashampoo’s Cover Studio ontwerpt u snel en eenvoudig hoesjes voor uw cd’s en dvd’s. Handig, want wie besteed er tegenwoordig nog uren aan het ontwerpen van hoesjes voor zelfgemaakte cd’s en dvd’s?

Ashampoo is een bedrijf met fijne software, maar wij moeten waarschuwen voor de ongewenste extra’s tijdens het installeren. Klikt u zonder te lezen door, dan hebt u namelijk zo’n irritante werkbalk in uw browser. Wanneer u Cover Studio start, kunt u kiezen uit verschillende sjablonen voor onder andere cd- en dvd-hoesjes, het boekje aan de binnenkant van een doosje enzovoort. Wanneer u een etiket voor de cd of dvd zelf ontwerpt, kunt u kiezen voor printen op papier of branden via LightScribe. Staat het papierformaat van uw keuze hier niet tussen, dan kunt u zelf een sjabloon aanmaken. Het is ontzettend fijn dat u kunt kiezen uit de etiketten van bekende merken (zoals PressIt, SureThing enzovoort) zodat u de etiketten kunt gebruiken die u reeds hebt liggen. Voor de hoesjes is dit helaas in veel mindere mate het geval.

U kunt kiezen uit verschillende sjablonen en zelfs bekende merketiketten.

Het ontwerpproces zelf is kinderlijk eenvoudig. U kunt zelf iets ontwerpen of klikken op een van de fraaie thema’s, zodat u direct een leuke hoes in beeld hebt, en alleen nog de benodigde informatie hoeft toe te voegen. Er wordt veel beeldmateriaal meegeleverd waardoor u, zelfs wanneer u alleen thema’s gebruikt, niet snel twee keer dezelfde hoes zult maken. Alles op de hoes, etiket of label is een los object, dat u eenvoudig kunt slepen, draaien, verwijderen, toevoegen enzovoort. Dit zorgt ervoor dat iedereen met dit programma zou moeten kunnen werken. Onderin wordt door middel van een tabblad aangegeven wat u aan het maken bent en u kunt tegelijkertijd aan bijvoorbeeld een hoesje, etiket of boekje werken. Bij het afdrukken kunt u aangeven of u wel of geen snijlijnen wilt laten weergeven.

Etiketten, boekjes en hoesjes maken gaat razendsnel via de handige interface en thema’s.

U kunt zich natuurlijk afvragen waarom u twintig euro zou betalen voor een programma voor het maken van hoesjes, wanneer er ook gratis varianten beschikbaar zijn. Feit is echter dat Ashampoo Cover Studio extreem handig en snel werkt. Naast de prettige interface bevat het programma functies om de inhoud van schijven te importeren, waardoor u vrijwel het hele hoesje, inclusief tracklist, automatisch kunt genereren. Als het zo snel en makkelijk gaat, is twintig euro een kleine prijs om daarvoor te betalen.

Ashampoo Cover Studio 2.2.0

Prijs €19,99,-; Upgrade: € 14,99,-

Taal Nederlands

Proefversie 10 dagen (30 dagen na registratie)

Download 35 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium II 1 GHz, 512 MB geheugen, 70 MB harde-schijfruimte

Maker Ashampoo

Oordeel 9/10

Pluspunten

Kinderlijk eenvoudige interface

Ondersteuning voor veel merketiketten

Zelf nieuwe sjablonen toevoegen

Minpunten

Weinig ondersteuning voor hoesjes (merkbladen met specifieke vouwlijnen)

Browserwerkbalk bij installatie

0 Reactie(s) op: Ashampoo Cover Studio 2.2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.