Ashampoo MyAutoplay Menu 1.05

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 april 2011 16:16

Apps & Software

Met Ashampoo MyAutoplay Menu kunt u menu’s maken van het type dat u normaliter alleen ziet wanneer u een gekochte dvd of cd-speler in het schijfstation plaatst. Zelf zo’n menu maken is lastig en tijdrovend, maar met deze software zou dat allemaal een stuk makkelijker en sneller moeten kunnen, voor zowel cd’s, dvd’s als usb-sticks.

Misschien hebt u nooit de behoefte gehad om een dvd te maken met een automatisch startend menu, maar het is daadwerkelijk handig, bijvoorbeeld wanneer u een usb-stick brandt met een diavoorstelling die u automatisch wilt laten starten. De software van Ashampoo heeft doorgaans twee eigenschappen: er wordt getracht u een irritante werkbalk te laten installeren tijdens het installatieproces en de interface is prettig en helder. Nu geldt dat ook voor MyAutoplay Menu, hoewel de interface in dit geval even wennen is. Het zit weliswaar ook hier goed in elkaar, maar er ontbreekt uitleg, waardoor u niet direct weet wat u moet doen. Zo laat men u in het begin kiezen tussen een Autonoom menu of een Op browser gebaseerd menu, zonder ook maar enige uitleg te geven over wat dat betekent en waar u voor kiest. Andere opties zoals muziek toevoegen of pictogram kiezen zijn duidelijker, maar daar wordt gek genoeg wel weer uitleg bij gegeven.

De eerste pagina in het menu is niet bepaald heel duidelijk en laat u redelijk in het ongewisse.

Zodra u bekend bent geraakt met de menu’s, dan wordt het een klein feestje. Niet omdat er nu ineens wel uitleg is, maar gewoon omdat het vrij duidelijk is wat er moet gebeuren. U selecteert een mooi welkomstscherm met tekst en bepaalt welke bestanden en programma’s er op de schijf of de usb-stick moeten komen. Vervolgens maakt u een knop (of meerdere knoppen), waaraan u een functie kunt koppelen, zoals het openen van een programma, het openen van een nieuwe pagina van het menu (die u dan wel moet maken uiteraard), het openen van een webpagina, versturen van e-mail enzovoort. Wanneer u het menu hebt ingericht draait u een proefversie, waarna u het geheel op een schijf of usb-stick kunt plaatsen. Plaatst u vervolgens de schijf, of steekt u de usb-stick inde pc, dan wordt het menu automatisch geopend. Dan wel: Windows laat eerst een pop-up zien met de vraag of u het menu automatisch wilt laten uitvoeren (omwille van de veiligheid worden autoruns niet meer zomaar uitgevoerd).

Gelukkig is het proces van menu’s maken zelf wel heel eenvoudig.

MyAutoplay Menu is een erg handig programma, zeker wanneer het maken van een menu iets is dat u altijd al hebt gewild, maar nooit hebt gekund. Wat meer uitleg was fijn geweest, wat meer (en professionelere) afbeeldingen ook, maar dat mag de pret niet drukken.

Ashampoo MyAutoplay Menu 1.05

Prijs € 19,99

Taal Nederlands

Proefversie 10 dagen (40 dagen extra na registratie)

Download 27,95 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium II 1 GHz, 512 MB geheugen, 60 MB harde-schijfruimte

Maker Ashampoo

Oordeel 8/10

Pluspunten

Menu’s bouwen is leuk en eenvoudig

Geschikt voor zowel optische media als usb-sticks

Eenvoudig meer pagina’s in een menu bouwen (met muziek)

Minpunten

Weinig uitleg

Overbodige browserwerkbalk bij installatie

Sjablonen hadden iets professioneler gemogen

0 Reactie(s) op: Ashampoo MyAutoplay Menu 1.05

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.